Изгрев-семейство-разходка-поле

(NaturalNews)

Изглежда, че страдаме от изключителна енергийна криза, по специално, всекидневна хронична умора. Със забързания начин на живот понякога се оказва, че кафето и захарта са абсолютна необходимост, само за да изкараме деня. Но има надежда. Можем да зарежем изкуствените стимуланти и вместо това да култивираме истинска жизненост с няколко лесни и безплатни метода.

Прости съвети за повече енергия

Мечтали ли сте някога да имате изобилие от енергия? Реалността за повечето от нас е, че се влачим наоколо, сгромолясваме се в леглото в края на деня за нощ с лош сън. Ако този сценарий звучи познат, погледнете към следните препоръки. Приемането на една или повече от тези препоръки, може веднъж и завинаги да помогне за прекъсване на цикъла на умора.

Хумор – Смехът наистина е най-доброто лекарство, когато става въпрос за повишаване на енергията. Кръвното налягане и използването на кислород се подобряват с един сърдечен смях от корема, което от своя страна развеселява деня ви.

Благодарност – След събуждане, фокусирайте се в продължение на няколко минути върху всички добри неща в живота. Тази положителна инфузия ще започне деня по правилен начин и ще намали на стреса, който стимулира умората.

Слънчева светлина – Докато повечето от нас са склонни да прекарват голяма част от живота си под изкуствено осветление, 10 минути или повече на естествена слънчева светлина може да направи огромна разлика в нивата на енергия. Дори седенето до слънчев прозорец ще ви помогне.

Загряване – Когато сме студени, тялото приема това като сигнал да спи. Ако чувствате студ, облечете допълнително облекло или увеличете топлината.

Движение – Упражненията са един от най-добрите начини да се избегне умора. Проучванията показват, че оживено движение сутринта поддържа енергийните нива през целия ден – до девет часа.

Стимулиращи аромати – Ако имате нужда от повдигане на настроението през деня, някои етерични масла могат да помогнат. Лимонът е едно от най-добрите. Едно изследване показва, че това масло значително подобрило настроението на участниците. А когато сме щастливи, имаме повече енергия.

Семена от чиа – Въздържайте се от следобедното еспресо и поддържайте енергията с тези древни семена на Ацтеките. Пълни с витамини, фибри и протеини, с Чиа семената няма да изпитате енергийни катастрофи .

Вода – Като се има предвид, че дори и лека дехидратация насърчава сънливост,  когато почувствате умора, изпийте чаша или две вода. Още по-добре, хидратирайте се през деня, за да се избегнете напълно проблема.

Зареждаща дрямка – Малко бърза дрямка е сигурен начин да победите следобедния спад. Целете се за 10-30 минути. Имайте предвид, че спане по-дълго от 45 минути ще увеличи летаргията.

Изправяйте се – Седейки прегърбени над компютъра с часове ограничаваме диафрагмата и насърчаваме плитко дишане, което води до сънливост и мозъчна мъгла. Като се правят чести почивки, за да се изправяте, разтягате и дишате, насърчавате повишена яснота и енергия. Дори още по-добре е да се инвестира в изправено бюро.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×