(NaturalNews)

Факт е, че хроничният стрес влияе на апетита.

За някои стресът намалява апетита, а за други той причинява опустошаващ глад. По един или друг начин, за да може да се справи тялото ви, ще ви трябва здравословна, органична храна, която успокоява стреса. Това е най-добрата форма на лечение.

Разбира се, много хора са склонни да ядат нездравословна храна, когато са под стрес. Яденето на храни, пълни с химикали, захар, хидрогенирани масла и празни калории подпомага за хроничния стрес, и в края на краищата, само ни кара да се чувстваме по-зле.

Невероятно е, че макар да знаем това, някои от нас все още продължават да се тъпчат с нездравословна „успокоителна“ храна, която ни изпраща още по-надолу по пътя на мизерията и ранната смърт. Това може да се нарече само самостоятелен саботаж.

Ако мислите, че е време да сложите край на този самосаботаж от нездравословна храна, кажете здравей на новите успокоителни храни.

1. Тъмен шоколад

Черният шоколад съдържа магнезий, който помага за облекчаване на емоционалното напрежение. Черният шоколад съдържа теобромин, който е естествен подемник на настроението. Намерете добър източник на органичен, суров шоколад за още по-добри резултати. Не прекалявайте!

2. Бадеми

Бадемите са богати на витамините B2 и Е. И двете от тези хранителни вещества стимулират имунната система по време на епизоди на стрес. Само няколко бадема на ден вършат работа.

3. Спанак

Спанакът е с високо съдържание на магнезий, минерал, който помага за регулиране  нивата на кортизола и насърчава емоционално благосъстояние. Една чаша спанак на ден осигурява 40 процента от дневната ви нужда.

4. Пуйка

Високите нива на триптофан в пуйката сигнализират  мозъка да освобождава серотонин, който насърчава спокойствие, мир на ума и дори сънливост, когато имате нужда от него.

5. Овесена каша

Овесената каша също насърчава серотонин в мозъка.

6. Сладки картофи

Сладките картофи са пълни с фибри, бета-каротин, както и други, повишаващи имунитета анти-оксиданти, които се борят с възпалението и ще ви дадат спокойно и мирно чувство.

7. Кисело мляко

Киселото мляко е страхотно, богато на калций, пробиотик и неутрализатор на киселина. Вземайте органично кисело мляко, а не нещата, направени със заразени, търговски млечни продукти!

8. Аспержи

Стресът и депресията се свързват с ниски нива на фолиева киселина, която може да се намери в изобилие в аспержите. Една чаша осигурява две трети от дневния препоръчителен прием.

9. Авокадо

Авокадото е пълно с витамини от B групата и е чудесно за понижаване на стреса. То е с високо съдържание на калий и мононенаситени мазнини, които понижават кръвното налягане.

10. Боровинки

Боровинките са суперплодове с най-ниско съдържание на захар, пълни с антиоксиданти и витамин C, което ги прави много добри за намаляване на стреса. Тялото се нуждае от витамин С и антиоксиданти, за да помогнат за възстановяване и защита на клетките.

Включете  тези супер питателни, успокояващи суперхрани в диетата си през следващите три седмици и премахнете възпалителните храни, които насърчават стрес. Ще почувствате разликата!

Можете ли да го направите?

Ако се съмнявате в способността си или желанието да поддържате здравословен план за хранене, който заслужавате, може да сте податливи на самостоятелен саботаж. Самосаботажът се случва, когато съзнателно или несъзнателно действате срещу най-добрия си интерес.

В случаи на самосаботаж много хора се връщат към старото, познато място на безпомощност, обезсърчение, отхвърляне, стрес или самостоятелно лишение. Понякога тези стари чувства са толкова познати, че се придържаме към тях, вместо да се подвизаваме в неизвестната, макар и здравословна и щастлива територия.

Когато самосаботажът управлява вашия живот, резултатът е стрес. Така че, дори и да знаете какво трябва да направите, за да намалите стреса, моделът на самосаботаж ви насочва далеч дори от най-очевидните решения.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Bundrant

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×