Да се ​​отървем от мазнините в тялото може да бъде дълъг процес. Може да сте на диета или да тренирате, а мазнините в тялото така и да не изчезват.
С напредване на възрастта нашият метаболизъм се забавя, което прави по-трудно превръщането на мазнините в енергия. От ключово значение за намаляване на мазнините в тялото и повишаване на скоростта, с която тялото ви гори калории е да се използват добавки за повишаване на метаболизма. Следните добавки могат да насърчат тялото ви да използва мазнините като източник на енергия.

Много хора използват едновременно всички описани добавки, за да се постигне оптимална загуба на мазнини. Както обикновено, моля консултирайте се с холистичен лекар или спортен диетолог преди да направите големи промени във вашата диета.

1. Хром пиколинат (Chromium Picolinate)

Тази добавка е комбинация от хром и пиколинова киселина. Хромът е пряко замесен в метаболизма на въглехидрати, мазнини и протеини. Въпреки това, хромът не е нещо, което се съдържа в достатъчно коичество в нашата модерна диета. И все пак, той е от съществено значение за поддържане на нормални нива на инсулин. Пиколинат се добавя към хрома за оптимална абсорбция.

Как работи?

Хром пиколинат помага при разграждането и метаболизирането на мазнините, като по този начин регулира процесите на производство на мазнини в организма и предотвратява образуването на излишна мазнина. Той може също да помогне за развитието и запазването на чиста мускулна маса. Освен това, увеличава производството на серотонин, който помага за намаляване на апетита.

Колко трябва да вземам?

Човек средно приема около 33 mcg дневно. Според Агенцията по храните и лекарствата препоръчителната доза е 130 mcg. За оптимално изгаряне на мазнините е добре да се приема по 600 mcg на ден.

Храни, богати на хром

Броколи е храната, която съдържа най-много хром. Въпреки това, ½ чаша броколи осигурява само 11 mcg хром. Необходими са огромни количества броколи, за да се достигне препоръчителната доза. Следващ по ред е гроздовият сок, доставяйки 8 mcg на чаша. Но това не е добър избор, тъй като гроздовият сок е с високо съдържание на захар, която се превръща в мазнини доста бързо.

2. CLA (конюгирана линолова киселина)

CLA е естествено срещаща се мастна киселина. Тя помага на организма да увеличи метаболизма, стимулира имунната система и поддържа нивата на холестерола в граници.

Установено е още, че CLA не само намалява телесните мазнини, но и увеличава мускулната сила и издръжливост. Някои резултати показват, че CLA намалява риска от рак на гърдата, подобрява функцията на имунната система и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, остеопороза и дори алергии.

Как работи?

CLA позволява на организма по-ефективно да изгаря мазнините. Няма да намали мазнините в тялото, но ще предпази мастните клетки от това да стават все по-големи. Това ще промени съотношението мазнини – мускулна маса. Човек би си помислил, че увеличаване на мастните киселини може да доведе до повече мазнини, но в случая не става така.

Колко трябва да вземам?

Препоръчително е да приемат най-малко 3400 мг на ден.

Храни богати на CLA?

CLA се среща в малки количества в говеждо месо, агнешко, пълномаслено мляко, яйца и други млечни продукти. Не може да бъде произведено от човешкото тяло. За да получите голямо количество CLA от храната, ще трябва да ядете храни с много високо съдържание на мазнини, като изброените по-горе. Така че, най-доброто решение за получаване на достатъчни количества CLA е чрез добавка, която включва шафран, ленено семе или ленено масло.

3. L-карнитин

L-карнитин е метаболит, градивен елемент за протеина, който помага на тялото ви да превърне мазнините в енергия по-бързо. Чрез ускоряване на обмяната, вие изгаряте калории и мазнини по-бързо. Той се използва не само като помощник за загуба на мазнини, но също така и като антиоксидант. L-карнитин се използва широко за лечение на сърдечни заболявания, диабетна невропатия, болестта на Алцхаймер, заболяване на бъбреците, хипертиреоидизъм, както и да увеличи производството на сперматозоиди.

Защо работи?

Мастните киселини, които се доставят до клетките от кръвоносната система имат нужда от L-карнитин, за да ги пренесе през клетъчната мембрана на митохондриите. Мастните киселини се разграждат в митохондриите за производство на енергия за клетъчните функции. Така че L-карнитинът подпомага за загубата на мазнини чрез пренасяне на повече мастни киселини в митохондриите на клетката, които се използват за енергия. Поради това, L-карнитинът гарантира, че по-малко мазнини се съхраняват като телесна мазнина.

Освен това, L-карнитин работи и като детоксикатор като се прикрепя за кратко-верижните мастни киселини – отпадъчни продукти и ги изнася от митохондриите.

Колко трябва да вземам?

Човек, който яде месо редовно, консумира 100 – 300 mg L-карнитин дневно. За целите на загуба на тегло/мазнини, вие ще трябва да взимате най-малко 500 mg дневно.

Храни богати на L-карнитин?

L-карнитин се съдържа главно в мускули, бъбреци и черен дроб от животни като пиле, овца, агне, заек. Можете да го получите от растителни източници, но нивата са много ниски. Авокадо, люцерна и пшеничен зародиш съдържат по-малко от 2 мг на 100 г порция.

4. Омега 3, 6, 9

Омегa са незаменими мастни киселини (EFA). Те са ефективни за намаляване на теглото, като помагат за стабилизиране на настроението и дават енергия. Омега мастните киселини могат също и да подтискат апетита, което помага за намаляване на теглото. Освен това, те блокират гените, произвеждащи мазнини в тялото и увеличават термогенеза. Термогенеза е повишаване на вътрешната температура, за да се горят калориите по-бързо. Имате нужда от това, за да поддържате тялото правилно функциониращо, когато сте на диета с калориен дефицит.

Защо работи?

По-просто казано, трябват „добри“ мазнини, за да се освободите от „лошите“ мазнини. Това е мястото, където Омега 3, 6 и 9 идват на помощ. По принцип, когато се опитваме да губим мазнини, то е защото имаме твърде много съхранени „лоши“ мазнини. Когато започнем да намаляме приема на мазнини, телата ни искат да ги задържат. Нашето тяло има нужда да знае, че ще получи мазнините, от които се нуждае, за да оцелее, за да може постепенно да замени лошите мазнини с добри мазнини – Омега 3, 6, 9! Никога не минавайте на диета с ниско съдържание на мазнини, без да вземате допълнително Омега.

Храни, богати на Омега

Омега 3, 6, 9, DHA и EPA, идват от тлъстата риба или морски водорасли. ALA идва от растения като ленено семе. ALA се превръща частично в DHA и EPA в тялото.
Омега-6 е ненаситена мазнина, намираща се в растителни масла, ядки и семена. Добре е да се заменят наситените или „лоши“ мазнини с такъв вид мазнина.

Колко трябва да вземам?

Съотношението на Омега 3, 6 и 9 е важно. Придържайте се към съотношението 2-1-1. Препоръчителното количество е около 1000 мг Омега-3, 500 мг Омега-6, 500 мг Омега 9. Когато сте на диета с ниско съдържание на мазнини приемайте тройно количество.

5. Капсаицин

Капсаицинът е естествен алкалоид, открит в лютите чушки. Той повишава обмяната на веществата, подпомага имунната система, подобрява кръвообращението и стимулира повишаване на телесната топлина.

Как действа?

Капсаицинът активира специфичните протеини, които са отговорни за изгаряне на мазнини, и потиска протеини, които са отговорни за генериране и съхраняване на мазнини. Докладите показват, че капсаицинът може да премоделира мастните клетки в митохондриално богати клетки.

Капсаицинът намалява производството на хормона на глада – грелин. При дългосрочен прием той може да накара тялото да използва мазнините като източник на енергия и да увеличи тяхното изгаряне.

Храни богати на Капсаицин?

Капсаицинът се намира в лютите чушки. Това е, което ги прави пикантни.

Колко ми трябва?

Препоръчва се да се приема по 135 мг при всяко хранене.

Автор: Hope Bundrant

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×