болки-гръб

Честотата на бъбречни заболявания е плашеща и експозицията ни на повишени нива на токсини продължава да вреди на правилното функциониране на тези важни органи. Веднъж, след като бъбречната ни функция е изложена на риск, това се случва и с нашето здраве. Знайте признаците на увреждане на бъбреците и нещата, които можете да направите за естествено подобряване на тяхната функция.

Болки ниско долу в гърба

Един от първите и най-последователни признаци на увреждане на бъбреците или просто на бавни и нездравословни бъбреци, е болката ниско долу в гърба.

Понякога болката е само от едната страна. Това се случва, ако се спи само на едната страна и това ще бъде страната на бъбреците с повече проблеми, което се дължи на гравитацията. Но в повечето случаи, малко след като е само от едната страна, болката ще се придвижи в двете посоки.

Типичен пример е събуждане сутрин или дори по средата на нощта и долната част на гърба, едната страна или двете, са в болка. Уринирането може да не е лесно, а след това гърбът се отпуска малко и се чувства облекчение.

Това е ранен предупредителен знак за увреждане на бъбреците и е много по-лечимо, ако са адресира бързо.

Обриви, сърбеж и сухота

Бъбреците помагат за премахването на отпадъци от кръвния поток, така че когато те се провалят, натрупването на отпадъци в кръвта може да предизвика обриви, силен сърбеж и сухота.

Често, това е ранен признак за увреждане на бъбреците и трябва да се вземеат сериозни мерки. Избягвайте изкушението да се лекувате с локални кремове, които не правят нищо за поправянето на действителния проблем.

Промени в уринарната функция

Тъй като бъбреците правят урината, когато те се провалят, вашите уринарни модели също могат да се променят. Някои примери за тази промяна включват:

• Урината може да бъде пенеста или с мехурчета
• Може да започнете да ставате по-често през нощта за уриниране
• Може да уринирате по-често или в по-големи количества, отколкото обикновено, с бледа урина
• Може да уринирате по-рядко или в по-малки количества, отколкото обикновено с тъмно оцветяване на урината
• Може да почувствате напрежение или да имате затруднено уриниране
• Урината ви може да съдържа кръв

Предварителни промени в уринарната функция са умерени признаци за бъбречни проблеми, като промяната в цвета е знак за по-интензивни увреждания.

Подуване в различни части на тялото

Бъбреците премахват отпадъците и допълнителните течности от организма, така че когато не работят правилно и не са в състояние да изпълняват тази функция, ще се натрупа допълнително количество течност. Това често води до подуване на лицето, ръцете, краката, глезените и ходилата.

До този момент увреждането на бъбреците е станало много по-интензивно и трябва да бъде адресирано веднага.

Умора и слабост

Бъбреците произвеждат хормон, наречен еритропоетин, който помага за направата на червените кръвни клетки, които пренасят кислород. Когато имате бъбречно заболяване, то понижава нивата на този хормон, което причинява намалени червени кръвни клетки в тялото, като води до анемия.

Този намален приток на кислород към клетките причинява умора и обща слабост и трябва да бъде адресиран бързо.

Причини за възникване на бъбречно увреждане

Един от основните източници на бъбречни проблеми се осъществява чрез тежкия метал кадмий, който влиза в околната среда предимно чрез изгарянето на гориво и въглища и изгаряне на битови отпадъци. Кадмият се съдържа още и във фосфатни торове, които замърсяват нашите храни.

Важно е да се отбележи, че пушачите вдишват директно кадмий в белите дробове и съдържат повече от два пъти количеството на кадмий от непушачите.

Как да се подобри функцията на бъбреците

Има няколко начина за подобряване на бъбречната функция чрез диета и начин на живот.

Преди всичко, уверете се, че не пушите и избягвайте среди и продукти, които съдържат големи количества кадмий. Уверете се, че се упражнявате, стойте хидратирани и консумирайте неподсладен сок от червена боровинка на дневна база.

Също така, помислете за билкова подкрепа, като царевична свила, плодове от хвойна, листа от мечо грозде, хвощ, корен от репей, цветя на горски енчец и чанка пиедра.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×