(NaturalNews)

Подлагането на донякъде болезнена инжекция, за да се имплантира микрочип в ръката ви може да не е нещо, което повечето нормални индивиди някога ще вършат доброволно, но за все по-голям брой хора, това действително се е превърнало в модерна тенденция.

Както съобщих в по-ранна статия, някои компании вече окуражават своите служители да поставят RFID (радиочестотна идентификация) чипове, имплантирани под кожата си.

Както може да се предполага, тези импланти се дават на служители, за да могат да ги използват, за отваряне на офис врати и управление на копирни машини, но е очевидно, че има по-дълбок замисъл на дневен ред: да се накарат хората да свикнат с идеята да имат устройства за проследяване, имплантирани в телата им.

Последствията са силно обезпокоителни и е трудно да се повярва, че някой ще се съгласи с такава програма. Независимо от това, не само, че много хора изглежда приемат идеята, но всъщност има все по-голям брой хора, които искрено я прегръщат.

Във време, където татуировки, пиърсинги и други видове модификации по тялото са често срещани, не би било много изненадващо за младите хора, в опит да изглеждат „готино“ и за напред във времето, да видят чиповите импланти като привлекателна идея.

Има и такива, които подкрепят идеята за „Трансхуманизъм“, която Оксфордския речник определя като „вяра или теория, че човешката раса може да се развива извън сегашните си физически и умствени ограничения, особено с помощта на науката и технологиите.“

Дали има нещо положително в концепцията за Трансхуманизъм е тема отворена за дебати, но заключението е, че тези, които се съгласяват с идеята да имат имплантиран чип не са това, което бих възприел като „еволюция“ на човешката раса, а по-скоро обратното.

Това по същество позволява да бъдем третирани като добитък или мигриращи животни, участващи в експеримента.

В по-ранната ми статия, споменах за нарастващата популярност на това, което се нарича „имплантни партии“, където участниците позволяват добавянето на RFID чипове в ръцете си. Имплантите се вмъкват в месестата част между палеца и показалеца.

Тези имплантни партии изглежда стават все по-популярни, според данни в медиите. Ханес Сьоблад, организатор на скорошна имплантна партия в Швеция, който също така е съосновател на „биохакинг“ групата, наречена BioNyfiken, заявява, че повече от 300 души в Копенхаген имат имплантирани  чипове от септември миналата година.

Доставчикът на чиповете, използвани в Швеция, се намира в Съединените щати. Амал Графстра, който е основал сайта DangerousThings.com, където се продават чиповете, казва, че популярността на тези устройства е световен феномен: „Продадох около 4000 от тези чипове през последната година, повечето от тях в САЩ, Холандия, Швеция, Финландия и Белгия. Дори и някои във Франция.“

Поне изглежда, че Графстра е загрижен за възможните рискове за здравето. Той казва: „Когато говорих с доставчици, разбрах, че хората са се имплантирали с чипове, създадени за добитък или индустрии, които понякога съдържат токсични вещества и метали!“

Графстра твърди, че чиповете, които продава са направени с „безопасен материал и процедури.“

„За разлика от RFID чиповете, предназначени за добитък, моите са направени така, че човешката плът не се прилепва към тях, което означава, че могат лесно да бъдат отстранени“, казва той.

Като оставим здравните рискове настрана, смятам, че е малко иронично, че много от тези хора, които обгръщат тази технология, предполагаемо ще бъдат сред първите протестиращи срещу използването на тези видове устройства от правителствата за проследяване и наблюдение на гражданите.

Можете да се обзаложите, че точно това е нещото, което Big Brother има наум.

Някой да иска чип?

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Daniel Barker

By admin

One thought on “Трансхуманизмът напредва със ставащото модерно „човешко чипиране“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *