(NaturalNews)

Загрижени ли сте за потенциално вредните и токсични съставки в антиперспирантите? Тези противоречиви и почти крайно необходими продукти често съдържат аромати, които могат да предизвикат дразнене на кожата, както и алуминий, консерванти и парабени, които са известни канцерогени. Канцероген е всяко вещество, което може да причини или да насърчи рак. Food Matters призовава хората да разберат, че антиперспирантите са в действителност лекарства, които се регулират от Администрацията по храните и лекарствата (FDA). Затова потребителите следва да бъдат информирани за потенциалните дългосрочни и краткосрочни странични ефекти, свързани с употребата на антиперспиранти, точно както всички други лекарства. Такова съзнание ще позволи на потребителите да вземат необходимите предпазни мерки в защита на собственото си здраве.

Алуминият, активната съставка в повечето антиперспиранти, е натрупваща се съставка. Това означава, че колкото повече е изложен даден човек и колкото повече абсорбира тялото, толкова по-голям е риска за потенциално увреждане. Изследванията показват, че ежедневната употреба на алуминиеви антиперспиранти увеличава риска от развитие на болестта на Алцхаймер с 60 процента. Алуминият, обаче, не е единствената съставка в антиперспирантите, за която трябва да сме загрижени. Както споменахме, парабени, аромати и консерванти идват със собствената си партида от потенциални странични ефекти, вариращи от дразнене на кожата и хронични главоболия до умора и ендокринни дисбаланси.

По-долу са няколко вариации на рецепти против изпотяване, които можем да си направим сами. Тези рецепти предоставят отлична естествена алтернатива на редовните антиперспиранти и могат да се използват ежедневно или периодично (т.е., в почивни дни, от време на време или през уикенда), за да се намали излагането на алуминий и други токсични съставки.

Рецепта # 1: Домашен „Антиперспирантен“ крем (за много активни потребители)

6 супени лъжици органично какао или масло от манго
2 супени лъжици нерафинирано кокосово масло
3/4 чаша нишесте или прах от арарут (Arrowroot)
4 супени лъжици бакпулвер без алуминий
1/2 чаена лъжичка етерично масло от лимонена трева

Рецепта # 2: Естествен Дезодорант

8 супени лъжици сурово/органично масло от ший
3/4 чаша нишесте или прах от арарут (Arrowroot)
4 супени лъжици сода бикарбонат
15 капки етерично масло от розов грейпфрут

Рецепта № 3: Суров & Органичен дезодорант Hey Fran Hey

4 супени лъжици кокосово масло
4 супени лъжици масло от ший
1/2 чаша прах от арарут (Arrowroot)
3 супени лъжици сода бикарбонат
10 капки етерично масло от лавандула

Инструкции: Смесете сухите съставки в стъклена купа. Разтопете маслата с помощта на тиган с двойно дъно на слаб огън. Не се вари. Изсипете разтопеното масло в купата със съставките и разбийте добре. Добавете етеричното масло и съхранявайте в запечатан стъклен буркан. Прилагайте към подмишниците дневно. Нанасяйте отново преди напрегната дейност.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Bri Jackson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×