(NaturalNews)

В основата на всеки здравословен проблем обикновено е някакъв вид недостатък, който засяга правилното функциониране на организма. С непрекъснато обработваните почви, интензивно обработване, лошо усвояване и прекомерно готвене, става изключително лесно за организма да е с дефицит на основни хранителни вещества и други средства, подпомагащи живота.

Въпреки че всеки човек има свой собствен набор от дефицити, поради историята и навиците си, има 3 чести недостатъци, които, ако бъдат отстранени, ще имат значителен ефект върху цялостното здраве.

Витамин D

Витамин D често се нарича слънчевият витамин, но всъщност е невро-регулаторен хормон. Той е много важен за подпомагане превенцията на рака, облекчава депресията, подобрява здравето на костите, стимулира мозъчната функция, подобрява здравето на сърцето и много повече.

За съжаление, начинът на живот, както и изборът на храни, са направли все по-трудно да се получат адекватни нива на витамин D. Изборите, които водят до намаляване на абсорбцията на витамин D включват:

– Живеене на място, което има по-малко от 9 месеца слънце, което може да се абсорбира чрез излагане на ръцете и краката на слънце;
– Работа и игра на закрито в светлата част на деня;
– Прилагане на слънцезащитни продукти на тялото преди адекватно излагане на слънце, следователно блокиране усвояването на витамин D;
– Диети с ниско съдържание на богати на витамин D храни.

Този дефицит може да доведе до всякакъв вид здравословни проблеми, като астма, депресия, болест на сърцето, високо кръвно налягане, ревматоиден артрит, множествена склероза, рак, периодонтално заболяване и диабет.

Въпреки това, недостигът на витамин D може да бъде отстранен чрез:

– Избор на повече богати на витамин D храни, като масло от треска, сьомга, риба тон, гъби и яйца. Това е особено важно, ако живеете на място, където излагането на слънце е трудно за по-голямата част на годината.
– Използването на добавка витамин D3/K2 по време на зимните месеци и обмислянето на ултравиолетова лампа.
– Отделяне на 30 минути или повече на ден за показване на слънце, с излагане поне на краката и ръцете.
– Използване на нетоксичен слънцезащитен крем, само СЛЕД като сте получили адекватно излагане на слънце върху гола кожа, без да се изгаря.

Ако не сте сигурни дали сте с дефицит, проверете вашите нива. Лекарите са склонни да вярват, че нива под 32 ng/ml се считат за достатъчни, но функционалните лекари търсят граници между 60-100 ng/ml за оптимални нива на витамин D3.

Магнезий

Магнезият, често наричан минералът чудо, е жизненоважен хранителен елемент, който помага да се поддържа:

– Добро сърдечно здраве;
– Правилна мускулна функция;
– Здравословен баланс на кръвна захар;
– Здрави кости;
– Ефективно храносмилане;
– Качествени модели на съня;
– Намалени нива на стрес;
– Здравословен метаболизъм.

Въпреки това, поради лоши почвени условия, начин на живот и хранителни навици, като цяло хората са с дефицит на този много важен минерал. В резултат на това повече хора страдат от сърдечно-съдови заболявания, мускулни спазми, диабет, стрес и нарушения на съня, заболяване на червата и остеопороза.

Ако подозирате, че имате недостиг на магнезий, уверете се, че увеличавате консумацията на храни, богати на важния минерал като тиквени семки, какао, бразилски орехи, сусам и бадеми. За да увеличите бионаличността, накисвайте изброените ядки и семена.

Ензими

Ензимите са вещества, които правят живота възможен. Те са необходими за всяка химическа реакция, която се провежда в човешкото тяло. Без ензими, няма да се проведе никаква дейност, тъй като нито витамини, минерали, нито хормони могат да свършат някаква работа без ензими.

За съжаление, поради техния деликатен характер, ензимите не оцеляват по време на прекомерна обработка и приготвяне на храната. Като резултат от нашето пренебрежение да ядем сурови, цели храни, базирани основно на растителни продукти, преживяваме всякакъв вид здравни състояния, свързани с всяка система в тялото.

Ако искате да се уверите, че поглъщате достатъчно насърчаващи живота ензими на дневна база, яжте сурови, богати на ензими храни като папая, ананас, пъпеши, манго, киви, грозде, авокадо, суров мед, пчелен прашец, кефир, ферментирали зеленчуци и пшенична трева.

Това са само няколко от многото причини, да сме болни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *