(NaturalNews)

В продължение на години, фирмите на козметични продукти ни казват, че здравето на кожата може да се постигне чрез прилагане на продукти от външната страна на тялото. След като човек се образова за източника на истинското здраве, той открива, че тези търговски задвижвани твърдения не са напълно точни. Истинският ключ към жизнена, блестяща кожа може да се намери само от вътрешната страна на тялото, по-специално, в определени органи и клетки. Жизнената, здрава кожа може да бъде ваша чрез следване на тези три основни стъпки:

Ключ Едно: Очистете черния дроб

Черният дроб е най-големият орган в тялото след кожата. Неговата основна функция е детоксикация на кръвта и предпазване от натрупване на токсични утайки в тъканите и кръвта. В днешно време, нашите черни дробове са претоварени, поради нашата замърсена и токсична среда, ГМО храни, флуорид в питейна вода, лекарства, индустриални химикали и ваксини, като това са само няколко източници на токсини. Въпреки, че черният дроб има огромен капацитет за обработване на токсични материали, той все пак може да бъде претоварен, поради което е важно да се прочиства. Детоксикацията на черния дроб с естествени средства ще доведе до подновяване на енергийните нива, по-добър психически фокус, подобряване на храносмилането и по-чиста кожа. Тук са изброени някои от най-ефективните средства  на природата за чернодробна детоксикация: кора от борутуту (borututu), бял трън, корен от глухарче, куркума, корен от цикория и чанка пиедра.

Ключ Две: Почистете дебелото черво

Прочистването на дебелото черво е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да изпитате жизнено здраве и нежна кожа. Главното е, че поради диетични проблеми, прекалено бързо ядене и модерни хранителни комбинации, почти всеки има допълнителна лепкава маса, настанена в стените на дебелото черво. Ако искате да изпитате жизнено здраве, тази фекална материя трябва да бъде премахната. В днешно време има на разположение различни начини за безопасно и удобно очистване на дебелото черво. Ето някои от тях:

Прочиствания с фибри

При прочистването с фибри се използват влакна с растителна основа за естествено прочистване на дебелото черво. Фибри за тази цел могат да бъдат намерени и в двете форми – разтворими и неразтворими. Те работят като гъби, с преминаването си през храносмилателния тракт попиват излишното от чревните стени. Някои видове влакна пък са храна на „добрите“ бактерии, които се намират в стомашно-чревния тракт, като по този начин стимулират цялостното храносмилане.

Клизми

Извършват се чрез поставяне на пластмасова тръба в ректума, която се използва за внимателно промиване с чиста, топла вода. Много хора се чувстват некомфортно от тази идеята, но това е много ефективен метод за почистване на стените на дебелото черво. (Помислете си: Сияйна кожа!)

Прочистване с бентонитна глина

Бентонитната глина обикновено се използва за прочистване на дебелото черво. Тя е естествена глина, която когато се погълне, помага за ескортиране на токсините от тялото. Възможно е да има силен слабителен ефект.

Ключ три: Упражнения

Всички добре знаем, че упражненията са чудесни за здравето на сърдечносъдовата система, но се оказва и че са също важен ключ към здравословен тен. Всичко, което насърчава здравословната циркулация на свой ред поддържа кожата здрава и жизнена. Упражненията увеличават притока на кръв, което подхранва кожните клетки и  ги задържа енергитизирани. Противно на общоприетото схващане, упражненията не детоксикират кожата – тази работа принадлежи на черния дроб. Но чрез увеличаване притока на кръв се отделят отпадъчни продукти, като например свободните радикали, премахват се клетъчните остатъци от вашата система, почиства се кожата отвътре навън.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Zach C. Miller

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *