флуорид-вода-опасност-чешма

Знаете ли, че един и същ химикал, срещащ се в питейната вода, играе ключова роля и в производството на атомна бомба? Знаете ли, че са необходими огромни количества от химикала, за които се предполага, че защитава зъбите от кухини, за производство на ядрени оръжия по време на Студената война? Има много причини, поради които флуридираната питейна вода е тема на такъв жесток дебат в целия свят- и повечето хора дори не знаят за тъмния й произход.

Според документите от ерата на Втората световна война, открити от журналистите Крис Брайсън и Джоел Грифитс, флуоридът бързо се очертава като най-страшната химическа опасност за здравето на Програмата за атомни бомби в САЩ. Документите им показват, че представлява огромна заплаха за здравето на работниците и общностите около производствените предприятия.

Освен това те твърдят, че първоначалното доказателство, че флуоридът не уврежда хората в ниски дози, всъщност е произведено от учени, работещи по Програмата за атомни бомби, след като им е наложено да представят доказателства, които биха били полезни при евентуални бъдещи съдебни спорове от тези, които са били отровени от химикала. Те също така обясняват как първите дела срещу Програмата за атомни бомби са всъщност за флуоридни повреди, а не радиация.

Резултатите от изследването на флуорид мистериозно изчезват

Най-голямото изследване за флуорид е проведено от 1945 до 1956 г. в Нюбърг, Ню Йорк. В тайната операция, известна като Програма F, се наблюдават тъкани и кръвни проби, събрани от хора, живеещи там, през щатския здравен отдел в Ню Йорк. След като се сравняват публикуваната версия на изследването и оригиналната, журналистите намират доказателства, че отрицателните ефекти на флуора са били потиснати от Комисията за атомна енергия поради причини за „национална сигурност“.

Проучванията 50 години по-късно

В проучвания върху животни, проведени през 90-те години от д-р Филис Мълленикс в Dental Center Forsyth в Бостън, е установено, че флуоридът е силен токсин в централната нервна система, който може да повлияе неблагоприятно на функционирането на мозъка, при хора, дори при ниски дози. Д-р Мълленикс бе отхвърлен при кандидатстване за безвъзмездна помощ, за да го изучава допълнително от Националните институти по здравеопазване и е информиран, че флуоридът не засяга централната нервна система.

Това е напълно в разрез с доклада от Манхатън от 1944 г., в който се казва: „Клиничните данни показват, че урановият хексафлуорид може да има доста изразен ефект върху централната нервна система … изглежда, че най-вероятно флуоридният компонент, а не уранът е причинителен фактор. “

Д-р Харолд Ходж, който по това време работи по проекта Манхатън, поисква проучване за ефектите на флуорида върху централната нервна система. Макар че такова се е осъществило, записите за резултатите от него изчезват.

Не е съвпадение, че доктор Ходж е бил призован след 50 години да „посъветва“ д-р Мълленикс за собствените си изследвания на ефектите на флуоридите. Той никога не е разкрил миналата си работа за флуоридна токсичност за проекта в Манхатън и д-р Мълленикс вярва, че е назначен да я държи под око и да я предпазва от споделянето на всякакви вредни открития относно флуорид.

Д-р Ходж е също така автор на бележка, че флуоридът се рекламира като дентално лечение, след като хората започнали да обмислят съдебни дела след инцидент с флуорно замърсяване в Ню Джърси през 1944 г. По този повод културите на домати и праскови на фермерите са разрушени и животните били осакатени след широко разпространено замърсяване с флуор от вятър от Deepwater, където се обработвала първата атомна бомба. Декласифицирани бележки от извънредно заседание показват, че са потърсили „доказателства, които могат да бъдат използвани за защита на интереса на правителството при съдебни искове, подадени от собствениците на прасковени овощни градини в Ню Джърси“.

Така че, следващия път, когато някой ви каже, че флуоридът в питейната Ви вода има за цел да ви помага да поддържате доброто здравословно състояние на зъбите, имайте предвид, че зад това има много повече история.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×