Увеличете енергията си с тези четири етерични масла

В натовареното ни ежедневие, никой не би отказал малко повече енергия. Всички знаем, че упражнения и режим на хранене, състоящ се от здравословна и органична храна допринася за повишаване на енергията, но добавянето на правилните видове етерични масла в ежедневието ни също може да ни зареди с енергия. Докато добавянето на масла като си взимате вана или  масажирането им върху кожата (разредени по подходящ начин) работи добре, то просто вдишването на ароматите на някои масла може  да подейства също толкова добре.

По-долу са изброени четири етерични масла, които Ароматерапевтите препоръчват да се използват при нужда от приток на енергия.

Четири масла за приток на енергия

Масло от мента: Д-р Браян Руденбуш (Bryan Raudenbush), изследовател, занимаващ се с проучвания в Университета на Западна Вирджиния, нарича ментовото масло “естествен ободрител” като казва, че просто вдишването му може да даде на хората необходимия тласък енергия. Ментовият аромат може да помогне за облекчаване на крампи, главоболие и гадене.

Масло от Лимонова трева: приятният лимонов аромат подобрява настроението и повишава енергията.

Масло от розмарин: известно с това,че помага за подобряване на паметта, кръвообращението, както и загуба на коса. Розмаринът има изключително освежаващо и ободряващо действие, благодарение на силното си ухание, напомнящо на прясно набрани билки.

Масло от грейпфрут: Експерти от университета в Мие, Япония, казват, че има връзка между вдишването на цитрусови аромати и притока от енергия. При проведените проучвания, вдишването на цитрусови аромати довело до подобряване на имунитета, което, в крайна сметка, поддържа енергийните нива по-високи. Тъй като кората на грейпфрута  е най-важната част, която се използва за създаване на маслото, то е  с по-концентриран аромат с леко тръпчиви наченки. Съвет: Ако предпочитате по-сладък аромат, изберете розово, вместо бяло масло от грейпфрут.

Корелацията между аромат и настроение не е нищо ново. Много просто, ароматът задейства обонятелния център в мозъка, той на свой ред може да  създаде мощен емоционален отговор. Известно е, че тялото може да се лекува чрез ароматерапия.Вашият коментар