мъж-нерви-мозък

Независимо дали сте в перфектно здраве или страдате от някакво заболяване, най-добре е да прочетете за тези храни и хранителни вещества, които могат да помогнат за регенериране на тъканите на тялото.

Когато сме здрави, състоянието по подразбиране на тялото е състояние на непрекъснато регенериране. Обаче, когато сме болни, регенеративните процеси биват заменени от дегенеративни. В такива моменти може да помогнем на тялото да възстанови баланса си чрез храни, билки и хранителни вещества. Медикаментите, които са на химична основа нямат регенеративен потенциал. Те дори биха могли да нарушат способността на тялото да се възобнови и да потиснат симптомите, с които трябва то да се справи.

Ето шест телесни тъкани и естествените начини, които могат да помогнат на вашето тяло да започне процеса на регенерация:

  1. Регенерация на бета-клетки – медицинските експерти все още търсят „потенциала за обратимост на диабета“ от естествените съединения. Въпреки финансирането, което отива в „терапии със стволови клетки, трансплантации на клетки и редица синтетични лекарства“, лечението на диабет тип 1 може да бъде точно в нашите дворове или кухни. На теория възстановяването на бета клетките може да помогне на диабетиците да елиминират нуждата от инсулинова замяна. Тези съединения експериментално помагат да се реконструират бета-клетките, които произвеждат инсулин и са унищожени при пациенти с диабет: аргинин, авокадо, берберин (намира се в горчиви билки като Хидрастис), горчив пъпеш, чаршад, царевична коприна, куркумин, Гимнема, Nigella Sativa (черен кимион), стевия, сулфорафан (който може да се намери в кълнове от броколи) и витамин D.
  2. Регенериране на сърдечни клетки – различни проучвания доказват, че сърдечната тъкан може също да се възстанови. Изследователите дори са открили клас регенериращи съединения на сърдечната тъкан, наречени нео-кардиогенни вещества. Тези вещества помагат да се образуват сърдечни прогениторни клетки, които се превръщат в здрава сърдечна тъкан. Ноокардиогенните вещества включват N-ацетил-цистеин,Geum Japonicum/Asian herb bennet, екстракт от червено вино, ресвератрол и корен от сибирски женшен / елеутеро.
  3. Регенерация на хрущялите / ставите / гръбначния стълб – Както куркуминът, така и ресвератролът могат да спомогнат за подобряване на възстановяването от нараняване на гръбначния мозък. Междувременно baicalin, Boswellia serrata и екстракт от куркумин са някои от потенциално регенериращите вещества, които могат да помогнат при решаване на дегенеративни ставни заболявания (т.е. остеоартрит).
  4. Регенериране на хормоните – витамин С е едно вещество, което може да ви помогне да управлявате нивата на хормоните. Витаминът може да допринесе за съживяване функцията на естрадиола / естроген; Е2), прогестерон и тестостерон. Ако се комбинира с храни, които могат да подпомогнат функцията на жлезите (например яйчниците), витамин С може скоро да замести или поне да бъде алтернатива на хормонозаместителната терапия.
  5. Нервна регенерация – изследване от 2010 г., публикувано в списанието Rejuvenation Research, показва, че комбинирането на боровинки и зелен чай води до неврогенен (или насърчаване на невроналното регенериране) и регенеративни ефекти на стволови клетки при животински модел на невродегенеративно заболяване. Други изследвани невритогенни субстанции включват апигенин (съставка в зеленчуци като целина), ашваганда, кафе (което съдържа тригонелин), куркумин, жен-шен, хурзин, гъбата лъвска грива, гъби, натто (традиционна японска храна), ресвератрол, пчелно млечице и тенин. Ремиелинизиращите съединения, друг клас нервни лечебни вещества, които могат да стимулират възстановяването на защитната обвивка около миелина (аксона на невроните), който обикновено се уврежда поради неврологични увреждания и / или дисфункция, като например автоимунни и предизвикани от ваксина демиелинизиращи заболявания. Дори терапевтичните действия, като слушане на музика или влюбване, могат да спомогнат за подобряване на вашето здраве и благополучие. Това доказва, че регенеративната медицина не винаги изисква приема на храна или медикаменти и че може да включва и различни терапевтични действия.
  6. Регенерация на черния дроб – глициризинът е съединение в женското биле (Glycyrrhiza glabra), който може да спомогне за стимулиране на регенерирането на чернодробната маса и функцията при животинския модел на хепатектомия. Други вещества, които могат да стимулират регенерацията на черния дроб, включват карвакол или още карвакрол (съединение, намерено в риган), куркумин, корейски женшен, ройбос и витамин Е.

По-нататъшното изследване на регенеративната медицина, заедно с култивирането на нагласи, начина на живот и правилното хранене, които могат да стимулират телесната регенерация, ще ни помогнат да постигнем телесна свобода, която скоро може да доведе до „освобождаване на човешката душа и дух“.

Автор:  Zoey Sky

Източник: https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *