(NaturalNews)

Ензимите са изключително ценни за всеки интересуващ се за здравето си. Просто казано, те удължават живота! Въпреки че са най-известни като помощници за храносмилането, тяхния скрит потенциал далеч надхвърля тази функция.
В тялото ни се произвеждат два вида енизими:

(1) Храносмилателните ензими – за храносмилане на храната.

(2) Метаболитни ензими – тези, от които зависи живота ни.


Метаболизмът е съвкупност от всички химически промени, които се провеждат в клетките или организма, за производство на енергия и основни материали, необходими за важни жизнени процеси. Метаболитни ензими са включени във всеки процес на човешкото тяло. В действителност, дори и храносмилателните ензими започват като метаболитни. Освен всички процеси настъпващи в нашето тяло ежедневно, ензимите са катализатори, които играят активна роля в ремонт на всички щети, нанесени на тялото ни чрез травма, стрес, лошо хранене или навици, начин на живот, замърсители на околната среда, както и остаряване.

За съжаление, ние не разполагаме с неограничен източник на метаболитни ензими. Ние се раждаме с определен резерв от тези дребнички чудеса и когато те свършат – нашият живот свършва. До известна степен нашето тяло възстановява метаболитните ензими, но тяхното количество спрямо количеството използвани е минимално.

Когато приемате всякакъв вид ензими, вие опазвате складова си „база“ от метаболитни ензими. Например ензимите, приети с храна, запазват метаболитни ензими, които е щяло да се преобразуват в храносмилателни ензими. Въпреки че суровата храна запазва своите естествени ензими, то е добре да се помни, че в рамките на един час след бране, голям процент от ензими се губят. Известно е, че когато купуваме продукти от магазин за здравословни храни, обикновено те са минали голямо разстояние, за да стигнат до там, а и вероятно са седяли на рафта в продължение на дни. Поради това, за удължаване на живота, в практика трябва да се превърне приемането на  храносмилателни ензими с храната.

Ензимите, взети на празен стомах изпълняват изключително различна функция от храносмилането. Тези ензими действат непосредствено на обменните процеси на тялото ни. Съществуват експерименти, които включват свързване на специални частици с погълнатите ензими, позволявайки на учените да проследят пътя на ензима. Резултатите доказват, че ензимите, взети на празен стомах, наистина подпомагат метаболитните функции на нашето тяло, включително и действат чудотворно на щетите, нанесени от времето на тялото. Тоест: повече живот – остряваме по-бавно и имаме повече енергия!

Телата ни са проектирани по такъв начин, че ние не трябва съзнателно да участваме в трилионите действия, които протичат в организма. Въпреки това, много пъти, пропускаме да видим ефекта от нашите действия, без значене дали е положителен или отрицателен Ако сте приели ензими днес, може да не забележите феноменална и незабавна промяна, но в дългосрочен план ще го оцените. Може да живеете дълъг и здравословен живот, без изобщо да приемате ензими. И все пак, какък би бил живота ви с тях? Смятам, че би било глупаво да не се възползваме от чудотворната им сила.

В допълнение към добрата диета, хидротерапия на дебелото черво и ензими са използвани като част от лечението на много дегенеративни заболявания.

Автор: Matt Monarch

Източник: http://www.naturalnews.com/022511_junk_food_All_Jacked_Up.html#ixzz2WOBfXCGl

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Удължете живота си с ензими”
  1. Благодаря.Знаех,че ензимите са основа на живота ,но не се бях досетила,че едно са храносмилателни ензими,а друго-метаболитните.Ще потърся и от тях

Напиши коментар

Добави обява

×
×