(NaturalNews)

Чувство на умора през цялото време, въпреки че спите добре през нощта, може да е признак за недостиг на желязо. Според Мери Болстер, главен редактор на списание Natural Health, умората е най-честият признак на анемия, което означава, че има недостиг на желязо в кръвта.

Болстер казва, че други признаци на недостиг на желязо включват бледа кожа, поради липса на кислород в кръвта, анормални реакции на стрес, чувство за нефокусираност и дори необичайно желание за дъвчене. Тя дори обяснява, че пренебрегването на тежък недостиг на желязо може да стане толкова екстремно, че да се чувства, сякаш се случва сърдечен удар. В действителност, неща като чувство за недостиг на въздух може да бъде признак за недостиг на желязо, който не е под контрол, а не да е симптом на сърдечна атака.

Хранителният терапевт, Алис Макинтош, подчертава значението на желязото за организма. „Желязото е необходимо за редица изключително сложни процеси, които се провеждат непрекъснато в организма на молекулярно ниво и са незаменими за човешкия живот. Ефектите на дефицита могат да имат широк обхват.“

Най-добрите храни, за укрепване  нивата на желязо

За да се спомогне възстановяването на желязо в организма е препоръчително на първо място да се вземат добавки с желязо. Яденето на богати на желязо храни, също е силно препоръчвано. Някои меса често се препоръчват за хора, които се нуждаят от повече желязо, но за тези, които следват здравословна диета без месо, има и други опции. Например, Центровете за Контрол и Превенция на Заболяванията (CDC) казват, че храни като печени тиквени семки, варен спанак и бял боб са много добри източници на желязо. Други храни, които повишават нивата на желязо включват меласа, която съдържа 7,2 милиграма желязо за всеки две супени лъжици и боб Лима.

Определянето дали има недостиг на желязо е толкова лесно, колкото един кръвен тест. Тестът трябва да провери за нива на хемоглобин, хематокрит и брой червени кръвни клетки (RBC), всички от които са индикатори за наличието на желязо в кръвта.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×