(NaturalNews)

Пчелите са неуморни работници, ангажирани с поддържането на живота на всички чрез опрашване на различни растения и култури. Пчелите също така са ефективни природни химици. Чрез събиране на смоли от листни пъпки и зеленчуци, те са в състояние да произвеждат прополис.

Пчелите създават прополис от заобикалящата ги среда, с цел да дезинфекцират своите кошери, запечатат пукнатини, изграждат панели и дори да балсамират нарушители. Прополисът е ефективен антимикробен агент, полезен за дезинфекция. Хората могат да събират и използват прополиса за лични здравословни причини.

Учени от Университета Дживаджи, Гвалиор, Индия, са открили обещаващи доказателства, показващи как прополисът лекува алуминиева интоксикация.

Алуминият е навсякъде и е токсичен за човешкото тяло

Алуминият изобилства. Хората пият от алуминиеви кутийки. Храната често се готви в алуминиеви тигани. Често се използва алуминиево фолио за покриване на храната. Той може да се инжектира директно в кръвния поток чрез ваксини, да се консумирана в неща като антиациди и аспирин. Дори брашното и дезодорантите могат да съдържат този метал. Геоинженерството разпръсква алуминий директно в атмосферата. Точно сега алуминият се появява в множество тествани хранителни продукти в хранителната лаборатория на Natural News.

Всичкият този алуминий не е необходим в човешкото тяло. Когато алуминият влиза в тялото, той има способността да се натрупват в черния дроб, белите дробове, бъбреците, щитовидната жлеза и мозъка. Нападайки органите, алуминият започва да се конкурира с важни минерали като калций. Алуминият може да повлияе скелетната минерализация, като изчерпва костите от запаси на калций. Много доказателства показват, че алуминият поразява централната нервна система и може да доведе до психични нарушения като болестта на Алцхаймер.

Учени използват прополиса за лечение на алуминиева интоксикация

Учени от Университета Дживаджи пускат прополиса на изпитание срещу индуцирана токсичност от алуминий на черния дроб, бъбреците и мозъчни клетки. Допълнителна оценка се провежда за сравняване на защитния ефект на хелатиращия агент N-(2-хидроксиетил етилендиамин триоцетна киселина) (HEDTA). HEDTA се e използвала с и без прополис, за да се сравнят разликите.

Алуминиевата токсичност засяга процесите на метаболизма, повишава нивата на пикочна киселина

В експеримента, на плъхове се прилага алуминиев нитрат в доза от 32.5 мг/кг (1/2 от LD50 (доза, която ще убие 50% от населението)). Индуцираната токсичност от алуминий се показва в клетките. Нивата на пикочна киселина, холестерол и урея са се покачили и са били намерени в серума. Балансираните нива на уреята са важни за процесите на метаболизма и играят роля в реабсорбцията на вода и критични йони от отделяната урина. Високите нива на пикочна киселина са прекурсор за подагра; нивата на пикочна киселина се повишават главно поради метаболитна разбивка на пуринови нуклеотиди.

Освен това, учените също стават свидетели на повишена AST (аспартат трансаминаза), ALT (аланин трансаминаза) и нивата на триглицеридите, докато забелязват намалени нива на важен протеин в кръвната плазма, албумин.

Прополисът подложен на изпитание

След един ден от индуцирана токсичност от алуминий, учените разделят плъховете в три групи. На едната група се дава (20 мг/кг) HEDTA. На другата група се дава (200 мг/кг) прополис. Третата група получава както HEDTA така и прополис. Учените наблюдават ефектите в сравнение с контролна група.

Индивидуалното лечение с HEDTA помогнало за възстановяване на клетките, като запазва хистологичните особености. Прополисът е бил дори още по-ефективен и е помогнал за смекчаване на оксидативния стрес.

Когато се прилагат и двете, резултатите са още по-добри, тъй като функциите на черния дроб, бъбреците и мозъка са показали драстични подобрения, наподобяващи контролната група. Един от най-важните обрати е в AChE (ацетилхолинестеразна) активност на предния мозък, средния и задния мозък. Активността на мозъка в трите области се намалява от алуминиевата токсичност. Прополисът помогнал за събуждане на мозъка, възстановявайки тъканите на нервната система.

Това проучване подчертава важността на медоносните пчели. В неуморната им работа, те създават прополис от природата, чрез събиране на лечебни смоли от околната среда около тях.

Тъй като алуминият проявява негативно влияние върху живите клетки, прополисът може да бъде използван за неутрализиране на щетите, защита на бъбреците, черния дроб и мозъка от алуминиева токсичност.

Ако високите нива на пикочна киселина, нивата на уреята и нивата на холестерола, всъщност могат да бъдат причинени от алуминиева интоксикация, тогава прополисът може да бъде чудесно алтернативно лекарство за тези, които страдат от лоша обмяна на веществата, високи нива на лош холестерол и подагра.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *