(NaturalNews)

Имането на деца, които развиват проблеми през нощта, може да развали моделите на съня. Според Канадското общество по спане, 25 % от малките деца имат трудности в заспиването. Когато са помолени да спят, те предизвикват много вълнение. Изследвания показват, че много от родителите, особено майките, са изложени на риск от получаване на дългосрочно безсъние. Най-лошото е, че някои от лекарствата, прилагани от тези родители, не са толкова ефективни, колкото би трябвало. За тези, които търсят идеален подарък за малките си, учените са открили ново хапче за спане за децата.

Магическото хапче мелатонин

Мелатонинът е лекарство, което се предлага на пазара като естествена помощ за сън и се е превърнало в хит сред много родители. Всъщност това лекарство е било медицински класифицирано като хормон на тъмнината, който формира цикъла на съня и е било използвано в продължение на повече от две десетилетия. В действителност, някои статии в Летописи по неврология през 1991 г. показват, че тази помощ за спане коригира цикъла за сън-събуждане на много слепи деца. Когато мелатонинът се консумира през устата, всъщност не се абсорбира екстензивно. Освен това, отговорите на различните индивиди могат да варират.

Родителите, които търсят приспивно хапче за техните млади деца могат да закупят добавки мелатонин в аптеките или здравните магазини. Те ще помогнат за преодоляване на честото безсъние. Препоръчително за такива родители е да получат медицински съвети преди закупуването на лекарството.

Продължителна употреба

Въпреки това, дългосрочната употреба на това лекарство не е препоръчителна. Това е в съответствие с Джудит Слип, експерт, който е и директор на медицина на съня в Детския национален медицински център във Вашингтон. Неговата продължителна употреба е установена, че има редица негативни ефекти върху здравето на  децата.

Ефективно сред децата с аутизъм

Мелатонинът също е доказан като ефективен лек за деца, които имат проблеми със заспиването, поради аутизъм или всякакъв вид на детска церебрална парализа. В съчетание с добри поведенчески стратегии, това лекарство може да накара децата да заспят и това може да е една от причините, защо търсенето на мелатонин се е повишило рязко през последните няколко години. В интерес на истината, само през 2012 г., продажбата на тази помощ за спане е била  над 200 милиона щатски долара. Това е увеличение с над $150 милиона от 2007 година, която записва рекорд от $90 милиона. Голям брой компании използват маркетинг на тази добавка, насочен директно за децата, осигурявайки ароматизирани и ниски дози от нея.

Заключение

Мелатонинът, независимо от неговия регулаторен статут в редица страни, се е доказал като умерено ефективен. В САЩ това лекарство може да се закупи без рецепта. Въпреки това, в Обединеното кралство, както и в много други европейски страни, се изисква лекарско предписание.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *