ушна инфекция

Децата често са измъчвани от ушни инфекции и често биват водени на лекари, които предписват антибиотици. Антибиотиците обаче унищожават нашите добри бактерии, които са нашата първа линия на имунна защита. Това оставя децата и възрастните широко отворени за множество здравословни проблеми по-късно в живота, след като са приемали антибиотици. Ушните инфекции най-често се причиняват от бактерии, вируси или гъбички в ухото и сокът от няколко скилидки суров чесън с малко вода е ефективен естествен антибиотик, антивирусен и противогъбичен лек. Тази проста смес може да се поставя директно в ухото няколко пъти на ден като лесно домашно лекарство за преодоляване на обичайните ушни инфекции.

Преди да направите това, трябва да знаете, че при ушни инфекции може да бъде болезнено, докато чесънът убива това, което трябва да бъде убито. Болката обаче обикновено трае само няколко минути и когато проблемът бъде отстранен, болка няма да има дори при същата доза чеснова вода.

За да направите сместа, изстискайте няколко скилидки чесън и прецедете сока, за да се уверите, че е без парчета или твърди остатъци. След това добавете приблизително пет пъти повече пречистена вода и просто наклонете главата си настрани и налейте малко от чесновата вода. Като държите главата си наклонена настрани, оставете сока от чесън да остане в ухото ви за няколко минути или колкото можете да издържите. Когато сте готови, просто наклонете главата си на другата страна, за да изцедите остатъка и изплакнете ухото си при следващия си душ. При малки деца или ако имате ниска толерантност към болка, може да искате да разредите сока още повече.

Обикновено са необходими само доза или две, преди болката – и проблемът – да бъдат премахнати.

Ако вече сте приемали антибиотици и се обръщате към домашни средства като втори план, важно е също да започнете да възстановявате вашите добри бактерии. Наличието на изобилие от тези приятелски микроби в червата ще ви помогне да избегнете много проблеми. Д-р Ричард Андерсън ни казва, че една доза антибиотици може да унищожи всички наши добри бактерии.

Здравословните бактерии се намират естествено в сурови ферментирали храни, включително кисело зеле, ким чи и комбуча. Качествените кисели млека също съдържат много здравословни бактерии, но киселото мляко също така образува слуз, което допринася за запушването на пътищата в тялото. По-специално, храните, образуващи слуз, допринасят за запушени синуси – а запушените синуси са свързани с ушни инфекции. Поради това е по-добре да си набавяте здравословните бактерии от източници на растителна основа. Здравословните бактерии се предлагат и като добавки, известни като пробиотици. Просто се уверете, че сте закупили добра марка – и такава с много от щама Bifidobacteria и щама Lactobacillus бактерии (ацидофилус и т.н.).

Автор: Kim Evans

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *