(NaturalNews) Диабет тип I е много подобен на диабет тип II, но е и също много различен. Докато диабет тип II включва неспособността на организма да използва своя собствен инсулин правилно, то диабет тип I настъпва, когато организмът не може да произвежда достатъчно инсулин. Това се случва, когато бета-клетките, които се намират в рамките на панкреаса не са в състояние да произвеждат достатъчно количество инсулин.

Някои от известните причини за  диабет тип I включват експозиция на химикали, несъвместим избор на храни, бактериални инфекции, автоимунни проблеми и вирусни инфекции, за да назовем само няколко от факторите, които биха могли да причинят болестта. През годините е имало редица проучвания, чиито резултати са се появили в реномирани медицински списания, които сочат за ефективността на определени елементи, когато става въпрос за осигуряване на лечение за диабет тип I. Тези храни имат една обща вълнуваща характеристика: техният потенциал за осигуряване на бета клетъчната регенерация. Някои от съединенията, които са показани да лекуват диабет тип I са:

Царевична коса

Проучване, направено през 2009 г., установява, че витамини, протеини, въглехидрати, флавоноиди и други съединения, които се намират в косата от царевица, стимулират регенерацията на бета клетките, като същевременно намаляват кръвната захар при плъхове с тип I диабет.

Авокадо

Екстракт от семена на авокадо е отговорен за намаляване на кръвната захар при плъхове с диабет. Този резултат е отбелязан в проучване, проведено през 2007 г., в което панкреатични клетки показват защитни и възстановителни подобрения.

Мед

Проучване върху хора показва положителни ефекти от мед по време на лечение на диабет тип I. Проведено през 2010 г., то дава обещание към ефектите от дългосрочна консумация на мед, когато става въпрос за регенерацията на бета-клетки.

Стевиа

Доказано е, че стевиата осигурява съживяване на бета клетките, които са били повредени. Това, както и други наблюдения, са записани в проучване върху хора от 2011 г.

Нигела Сатива

Нигела Сатива или още широко известно и с името черно семе, това растение може да доведе до частично възстановяване на бета-клетки, според едно проучване при животни през 2003 година. По време на изследване върху хора, предприето през 2010 г., диабетици, които консумирали по 1 грам черно семе за период от 12 седмици, показват широк спектър от ползи. Това включва увеличаване на функцията на бета-клетките.

Цвекло

По време на проучване през 2000 г., когато плъхове с диабет били хранени с екстракт от цвекло, техните ранени бета клетки започнали да се възстановяват.

Горният списък е само началото на многото природни елементи и съединения, които показват голямо обещание за облекчаване на диабет тип I. Това може да доведе до по-добро качество на живот на хората, страдащи от това заболяване.

Източник: http://www.naturalnews.com/044615_diabetes_natural_cures_beta_cells.html#ixzz2yGgRMKfk

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×