(NaturalNews)

За много хора по света, които имат диабет тип 2 е необходимо незабавно да проверят съдържанието на фибри в храните си, тъй като качеството е също толкова значително, колкото и количеството.

Изследване

Ново изследване показва, че за хората, които имат диабет тип 2, се препоръчва да увеличат приема си на храни, богати на фибри. Фибрите не се усвояват от организма. Поради това няма да повишат кръвната захар, а това е добра новина за хората, които имат диабет тип 2. Богата на фибри храна може да помогне за притъпяване на ефекта на въглехидратите, а причината за това е, че червата ще отнемат повече време, за смилането на храните, богати на фибри. Това ще доведе до по-бавно освобождаване на глюкоза в кръвта на човек. Ето защо се препоръчва, да се проверяват етикетите на храните с цел да се увеличи приема на фибри.

Нови изследвания показват, че се препоръчват 50 грама фибри за ежедневна консумация. Проблемът е, че 50 грама са много фибри за средния човек. Според Американската Сърдечна Асоциация средният американец консумира само около 15 грама фибри на ден, докато Американската Диабетна Асоциация препоръчва всеки човек да консумира 25-50 грама фибри всеки ден. Въпреки че може да бъде трудно да се постигне препоръчвания прием на фибри, това не е невъзможно. Някои добри източници на фибри са пълнозърнести продукти, сушени зърна, овес, ябълки и круши.

Имайте предвид, че не всички фибри са едни и същи. Поради това, не всички фибри предлагат същите ползи за здравето. Въпреки това, обикновено всички фибри помагат за подобряване  контрола на кръвната захар, като поддържат кръвната захар под контрол.

Когато става въпрос за фибри, има два основни вида: разтворими фибри и неразтворими фибри. Разтворимите фибри са този вид, който лесно се разтваря във вода. Този вид фибри спомага за намаляване на холестерола, тъй като се свързват с холестерола и го отделят от тялото.

Неразтворимите фибри са тези, които не се усвояват лесно от организма. Този вид фибри поддържа храносмилателния тракт да работи по-дълго. Те ни карат да се чувстваме сити за по-дълъг период от време.

И двата вида фибри са полезни за организма. Те могат да помогнат да се чувстваме сити по-бързо и за по-дълго. Те също помагат да предпазим организма от преяждане.

Има и добавки фибри. Истината е, че добавки фибри могат да помагат за някои хора. Всичко зависи от физиологията на организма. Най-големият недостатък, когато става въпрос за добавки фибри е, че човек получава само фибрите, а не и другите хранителни вещества, които се предлагат от богати на фибри храни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *