вода-чешма-тече-флуорид

Мит: Флуоридът е безопасен

На 25 януари 1945 г. Гранд Рапидс Мичиган става първата общност в САЩ, която флуоризира питейната вода, за да предотврати разваляне и разпадане на зъбите. Това, което не са осъзнавали гражданите по онова време, е, че флуоридът сега се счита за невротоксин и може да има много отрицателни последици за здравето от поглъщането му.

Флуорид се намира във водата, обработените напитки, пастата за зъби и някои лекарства. Много от нас са принудени да вярват не само, че флуоридът е безвреден, но и че трябва да го консумираме. Флуорид се среща естествено в някои области и може да доведе до естествено високи нива на флуорид в някои водоснабдителни системи. Обаче, само защото флуоридът може да е там естествено, не означава, че е безопасен. Флуоридът в по-голямата си част се добавя към водоснабдяването и не е природно срещаща се съставка.

Повечето държави не добавят флуорид към водата си, включително 97% в Западна Европа. В САЩ повече от 70% от водата е флуорирана.

Данни

Изследванията показват, че децата, изложени на флуорид, могат да имат различни здравни последици. Флуоридът се свързва с ADHD (Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието) и други психични разстройства. Едно проучване разглежда деца от 4-17-годишна възраст  и данните събрани през 2003, 2007 и 2011 г. установяват, че флуорирането на водата през 1992 г. значително прогнозира разпространението на ADHD през 2003, 2007 и 2011 г. Държавите, които имат силно флуорирана вода също имат високи нива на ADHD.

Той не само може да причини ADHD в детето ви, но и оказва влияние върху цялостното здраве и по много други начини.

Има доказателства, че флуоридът влияе на щитовидната жлеза. Установено е, че има по-високи нива на хипотиреоидизъм в зоните с флуорирана вода. Установено е, че флуоридът блокира усвояването на йод, който е необходим за адекватна функция на щитовидната жлеза.

Установено е, че флуоридът няма ефективност при предотвратяване на кариес. Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) твърди, че появата на кариеси е намаляла през втората половина на 20-ти век, но те не споменават, че това се е случило във всички западни държави, независимо дали имат флуорирана вода или не. Повечето от тези страни, всъщност са нямали флуорирана вода. Д-р Меркола, в статията си „Все още се казва, че флуорирането предотвратява разпадането на зъбите, но науката доказва обратното“, са дадени различни примери на страни, които са елиминирали флуорирането, но все пак честотата на кариесите продължава да намалява.

Какво може да направи на вашето здраве флуоридът

 • Свързан е с понижаване на коефициента на интелигентност при деца
 • Натрупва се в тялото с течение на времето, така че въпреки че може да поемате малки количества, той се натрупва в продължение на години и може да допринесе за здравословни проблеми. (Мислете за това малко количество в пастата за зъби, което се поглъща, но то не е само веднъж …)
 • Заболяване на бъбреците
 • Проблеми със съня? Калцификация на епифизната жлеза (епифизната жлеза е отговорна за производството на мелатонин)
 • Артрит
 • Болест на костите
 • Язви
 • Безплодие
 • Обезцветяване на зъбите
 • Хипотиреоидизъм (може да блокира усвояването на йод)
 • Намалява имунната система
 • Рак на матката
 • Причина за симптомите на ADHD

Къде може да открите флуорид?

 • Паста за зъби.
 • Води за изплакване на устата.
 • Флуоридно лечение от зъболекар, прилагано локално на зъбите (това може да бъде единствената полза за използване на флуорид).
 • Във водата.
 • Лекарства като Cipro (антибиотик), Флекаинид (използвани за лечение на аритмия), Нифлуминова киселина (използва се за болки в ставите и мускулите), Вориконазол (за гъбични инфекции). Тези медикаменти съдържат органофлуорид, който се метаболизира във флуорид.
 • Напитки (които използват флуорирана вода, за да произвеждат продуктите си) като сода, сок, спортни напитки и някои бири.
 • Някои сухи бебешки зърнени храни (повече информация на www.fluoridealert.org).
 • Тефлонови тигани.
 • Консервирани супи.

Начини за намаляване на експозицията на флуорид

 1. Преминете към различни готварски съдове и тигани, като чугун, керамика, стъкло, каменинови и неръждаеми готварски съдове.
 2. Потърсете паста за зъби, която не съдържа флуорид. Само защото е „естествена“ марка, не означава, че не съдържа флуорид.
 3. Използвайте система за филтриране на флуорид.
 4. Намалете обработените напитки. Вие не се нуждаете от тези напитки в диетата си по много други причини, но това е още една причина да се избягват сокове, газирани напитки, пластмасови бутилирани води и спортни напитки. Що се отнася до бирата, сами решете.

Как да изчистите флуорида

Д-р Марк Съркъс заявява, че хелацията няма да работи за отстраняване на флуорида от тялото и че единственият метод е да се зареди тялото с йод, тъй като това ще измести флуорида от клетъчните рецептори и ще промие флуорида в урината. Можете да получите йод от морски водорасли, като например нори, уакаме или дулсе. Морски дарове като сьомга, омари, миди, риба треска и скариди също са добри източници на йод. Храни, които съдържат йод, но в по-малки количества, включват боровинки, картофи, ягоди и боб.

Ако решите да се детоксикирате от флуорид, трябва да работите под грижата на холистичен специалист, тъй като детоксикацията може да предизвика някои симптоми като главоболие, възбуда и сърцебиене, докато флуоридът се освобождава. В допълнение към това, повечето хора по време на детоксикация също ще се нуждаят от допълнителна подкрепа на черния дроб.

Заключение: Не е нужно да консумирате флуорид и всъщност трябва да го ИЗБЯГВАТЕ колкото можете. Ако имате ADHD или хипотиреоидизъм (или някое от горепосочените проблеми, свързани със здравето), помислете за флуорида във вашата диета като фактор, който допринася. Намалете до минимум експозицията си и детоксикирайте безопасно под ръководството на специалист.

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/fluoride-and-why-you-need-to-avoid-it/

Автор: Tru Foods Nutrition

 

Напиши коментар

Добави обява

×
×