Чрез политиката си Агенцията по храните и лекарствата (FDA), счита ГМО храните за еквивалентни на техните не генетично модифицирани колеги и иска те да бъдат общопризнати за безопасни. ГМО, в края на краищата, изглеждат много подобно на конвенционалните и донякъде се отглеждат в сходни условия. Съгласно указанията на FDA, храни, които са наскоро измислени, се предполага,че ще бъдат безопасни, без достатъчно доказателства, за да се достигне до такива изводи. Съгласно сегашните ни биотехнологии, когато гените са изкуствено манипулирани, неизбежно се стига до нежелани последствия.

Самостоятелни учени установяват, че ГМО не са съществено еквивалентни на техните конвенционални аналози

Ново проучване от Университета в Кеймбридж показва, че ГМО соята е по-малко питателна и по-токсична от конвенционалната соя. Всяка ГМО култура е уникална, а това проучване се фокусира единствено върху един вид генетично модифицирана соя. Без съмнение, са необходими повече изследвания върху други ГМО. Досега понятията на FDA за съществена еквивалентност, не се оповават и на независими изследвания.

„ГМО са безопасни“

FDA предположенията за съществена еквивалентност са базирани на пожелателно мислене и вероятно решенията са били взети с намерение да отдадат приоритет на печалбата над здравето. Йерархията във FDA се движи напред-назад между частния и публичния сектор, като жъне огромни печалби по пътя. Застъпници на потребителите не работят във FDA. Независимите учени правят тестовете за безопасност, които FDA е трябвало да направи.

Нови разкрития за ГМО

Двама изследователи от Университета в Кеймбридж са показали как генетичните изменения, направени в CP4 EPSPS, по-известно като Roundup Ready soy, е довело до значителни системни промени в хранителната стойност на растението, показващо, че ГМО соята е по-малко питателна и по-токсична.

Резултатите на Д-р Аудураи Д-р Деоникар показват как вместо да произвежда нормални нива на ензими и антиоксиданти като глутатион и супероксид дисмутаза, ГМО соята е почти напълно лишена от глутатион. Тази ГМО соя произвежда значителни количества формалдехид, вещество, което е широко известно с това, че е токсично и канцерогенно.

Формалдехидът не е вид химикал, който бихте искали в храната си

Формалдехидът има много приложения в производството. Той често се използва като добавка в лепила, в материи, които не се мачкат, като добавка при препарати за изправяне на коса, както и като средство, използвано за балсамиране хиляди години. (Смята се, че египтяните са първите, които използват формалдехид). Когато се използва в балсамиране е много важно да се избегне случайно вдишване на дима. Въпреки подобрената вентилация и модерните предпазни средства, много погребални домове отказват да работят с формалдехид, просто защото е твърде опасен.

Можем да добавим формалдехид като още една от съставките, които се крият в храната ни. Борбата за маркиране на генетично модифицирана соя може да се смята и като борба за маркиране на съдържание на формалдехид. Не съществува научна обосновка, че ГМО са съществено еквивалентни на други храни.


Източник:
http://www.naturalnews.com/051816_formaldehyde_GMOs_chemical_toxins.html#ixzz3qT7ZiwVC

Автор: Joel Edwards

Напиши коментар

Добави обява

×
×