(NaturalNews)

Франция е последната държава, забраняваща частната продажба на любимия канцероген на Монсанто – глифозат. Франция се среща доста  в алтернативните новини в последно време, искайки от създателите на Nutella да спрат използването на палмово масло, настоявайки всички нови покриви да бъдат покривани със слънчеви панели или растения, и нареждайки всички хранителни отпадъци от супермаркетите да бъдат дарявани. Този нов ход от техния министър на екологията е най-новият резултат от напредналото им мислене.

Французите не са единствените хора по света, започващи да осъзнават последиците от Раундъп. Правителствата сега са по-склонни да търсят независими изследвания, за да обяснят покачващите се проценти на болести като рак. Монсанто продължава да говори глупости за безопасността на глифозатите и тяхната неспособност да вредят на хората, твърдейки, че „дозата прави отровата.“ С повишаващите нива на глифозати върху нашата храна, земя, въздух и вода, в коя магическа точка наситеността в нашата околна среда ще стане от вредна към отровна? Готови ли сме да чакаме докато този ключ се включи без надежда за връщане назад?

Списъкът с пробуждащи се правителства продължава да расте

Борбата срещу ГМО и Монсанто прави вълни по целия свят, и докато САЩ се занимава с хранителна система, където 80 процента от продуктите сега вероятно съдържат ГМО, Европа продължава своите репресии срещу щетите, причинени от Монсанто и всички техни продукти. Докато повечето от фокуса бе съсредоточен върху културите на Монсанто, изключително влиятелното проучване от Международната агенция за изследване на рака накара много хора да обмислят забраната на всички техни продукти. Холандия, Бермуда и Шри Ланка предшестваха Франция със забрана на продажбите на Раундъп за потребителите. Заслужава да се отбележи, че Бермуда и Шри Ланка забраниха използването на глифозати във всички приложения, включително и търговски , за разлика от холандците и французите.

Монсанто поддържа същия отговор, както винаги

За ПР отдела на Монсанто продължава обичайната практика, тъй като те продължават да усъвършенстват своите умения за отричане. Глифозатът бе въведен като Раундъп през 1970 г., и по това време той се разшири, превръщайки се в най-произвеждания плевелен убиец на света. Тъй като Монсанто е компания, готова да хвърля финансовото си тегло наоколо, беше лесно за държавните институции, да гледат на друга страна, и да се държи обществото в тъмното, преди интернет. През 1985 г. Агенцията за Защита на околната среда, обяви глифозата като възможен канцероген. Шест години по-късно бележката бе променена, въпреки че няколко учени, подкрепяха първоначалната класификация. С официалното му регистриране като 2А канцероген, стана по-трудно да се приема манипулацията на Монсанто в лицето на нарастващото обществено недоволство.

Вариациите на Монсанто по темата, че „глифозатът е нетоксичен“ са безкрайни. Те често твърдят, че проучванията, които намират вина в техните продукти игнорират важна информация. Някои отчети са посочили Раундъп като нисък риск за здравето на хората, но това е степен на съществуващо признаване на вина.

Време е да признаем, че Монсанто е безотговорна корпорация с достатъчно пари, власт и манипулация да влияе на правителствени агенции. Нищо няма да се промени, докато обществото не се застъпи и каже: „Стига!“ Степента на обрат е близо – тази степен, в която нашата планета е твърде наситена с екологични разрушители. Групи като Окупирай Монсанто и Марш срещу Монсанто са страхотно място да започнем, ако сме готови да се застъпим и да излекуваме нашата околна среда.

Също така е важно да се обърне внимание на личното излагане на токсични продукти на Монсанто. Вижте как да детоксикирате тялото си от ГМО.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Kristina Martin

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *