(NaturalNews)

За някои може да изглежда странно и със сигурност не е идеалното решение за всички, но една френска медицинска сестра е измислила доста нова схема, за да помогне на гей двойките да предоставят здравословен старт в живота на своите осиновени деца кърмачета.

Според Международни Бизнес Времена (International Business Times), медицинската сестра е пуснала обява в местен окръг, предлагайки да отдава под наем гърдите си на гей двойки, които не могат да хранят бебетата си. Услугата с гърдите ѝ може да се наеме за €100 (около $133) на ден.

Рекламата, публикувана онлайн, казва, че тя е „млада майка, която е в добро здраве.“

Рекламата на 29-годишната майка е „предизвикала смут във Франция след предложението, тъй като европейската нация е разделена над законопроекта за гей браковете, който беше приет по-рано тази година на фона на протестите,“ докладва вестникът.

‘Не си правете труда, ако не сте сериозни’

Още от International Business Times:

Рекламата е публикувана под псевдонима „cecelia232“ на уебсайта e-loue.com. Заглавието е „Гърди под наем – кърмене – Boulogne“, предлага услуги в един от кварталите в покрайнините на Париж.

„Аз съм млада майка в пълно здраве, обучена медицинска сестра, на 29 години, и отдавам под наем гърдите си за хранене на малки бебета. В един ден мога да предложа до дузина кърмения за вашето бебе. Гей мъжете в двойки не могат да кърмят бебетата си …. Кърменето позволява на бебетата да са в добро здраве. По принцип, кърмата им дава пълноценна храна“, казва тя в рекламата си.

Излишно е да се казва, че рекламата е уловила вниманието на доста хора. International Business Times съобщи, че модераторите на сайта първоначално са се чувствали некомфортно с реклама на сестрата, и както изглежда са се свързали с нея, за да гарантират, че офертата и е била истинска.

„Свържете се с мен чрез сайта. Не си правете труда, ако не сте сериозни“, казва тя.

Следващият въпрос е дали отдаването под наем на кърмата не влиза в конфликт с френското законодателство. Статията съобщава, че френските правни експерти са разделени за това дали това е допустимо или не, тъй като това повдига въпроса за възможността за заразяване от жената към децата.

Но очевидно, офертата на сестрата не е първата по рода си. През 2011 г., когато беше направен опит да се предлага кърма чрез Facebook, професор Jean-Charles Picaud, президент на Френската Асоциация за Банки за Човешки Мляко, и проф. Pierre-Henri Jarreau, президент на Френското Общество по Неонатология, заявиха в съвместно твърдение: „Тези рискове са главно инфекциозни, тъй като млякото може да е заразено с бактерии или вируси.“

‘Не искам да си прахосвам млякото’

Идеята на други майки да предоставят  кърма на деца е набрала скорост в Китай, където тя се е превърнала в преуспяващ онлайн бизнес, докладва CNN:

Подобно на много майки, Yan кърми детето си. Но тя също така е намерила начин да получава пари. След като забелязала, че произвежда повече мляко, отколкото ѝ трябва, Yan – която живее с пет-месечното си бебе в Шенянг, столицата на северната провинция Ляонин в Китай – тя решава да го продава.

Тя казва: „Не искам да прахосвам млякото си“. „Чух, че други продават кърма онлайн, и си помислих“ Защо не продавам моята? Създадох уеб страница и започнах мой бизнес.“

От CNN извършили търсене за „майчино мляко“ на 58.com, китайски сайт за онлайн пазаруване, и разкрили че „няма недостиг на майки, предлагащи да продават кърмата си.“ В много от градските центрове на страната десетки майки продават.

„Просто трябва да изчакам за обаждания“, казва Yan. „Осигурявам прясна и замразена кърма. Но трябва да дойдете и да си я вземете.“

Тя казва, че пазарната цена на млякото е около 5000 RMB, или около $814 на месец. Така че, макар и скъп, това е много по-добър вариант за децата.

Може би Френската медицинска сестра ще започне подобна тенденция в страната си.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. D. Heyes

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×