(NaturalNews)

Освежаващо е да се види, че студентите започват да правят нещо повече, отколкото просто да протестират срещу увреждащи екологията и здравето въпроси, налагани от корпоративна Америка. Те също отиват отвъд настояването за етикети и „съвместно съществуване.“ Те започват да се целят към икономическото гърло на големия бизнес, като забраняват някои токсични продукти от кампусите, като бутилираната вода.

Въпреки, че тази история се основава на решение на ученическия съвет на Харвард от началото на 2012 г., повече от 90 колежи и университети с различни размери и видове на територията на САЩ са забранили или ограничили продажбите на бутилирана вода, както се изисква от водени от студенти референдуми и лобирали директиви. Мотивите са най-вече екологични.

Но също така има здравословни проблеми, които са пряко свързани с използването на тези пластмасови бутилки и разбира се вода от чешмата. Предложеното решение е създаването на станции на територията на кампусите, които могат ефективно да филтрират и обработват тези химикали, където студентите и преподавателите могат да си допълват стъклени или метални съдове или дори пластмасови контейнери за многократна употреба.

Тези станции, които пречистват водата с филтрация с активен въглен и обратна осмоза, се срещат навсякъде в магазините за здравословни храни и дори стандартните супермаркети.

Вместо да се харчат от половин долар до долар и половина за малка бутилка вода от мултинационалните корпорации, които крадат вода от региони или безплатно или на ниска цена и препродават бутилирана вода за високи маржове на печалба, човек може да похарчи от 25 цента до половин долар за 4 литра вода, пречистена по същия начин, както правят тези мултинационални компании, ако изобщо пречистват водата.

Между другото, изглежда, че Nestle е Монсанто на водата. Те искат да притежават всичката вода и техният главен изпълнителен директор заяви, че те имат това право, но публичният достъп до вода не е право.

Разбира се, на някои бутилки се казва, че водата е от определен извор. Но обикновено това е пречистена (може би) чешмяна вода в близост до или на място, наречено като изворите. Няколко компании са били принудени да признаят това.

Това не е, за да се отвлича вниманието от действителните източници на минерална вода, като по-скъпата вода Volvic, за която един учен е уверил, че съдържа силициев диоксид с подходящия вид суспензия за извличане на алуминий от мозъка.

Конкретни проблеми от токсини и тяхното въздействие върху околната среда от пластмасови бутилки за вода за еднократна употреба

Не е само BPA (бисфенол-A) в меките пластмаси, който затруднява хормоните като имитира естроген. Едно неотдавнашно немско проучване откри следи от няколко други токсични химикали в бутилираната вода, както и по-значителни количества от различни  химикали, смущаващи ендокринната система.

Откъс от една скорошна статия на Natural News от Ethan Huff:

Публикуваното резюме от изследването обяснява, че 13 от 18-те продукти бутилирана вода показват “значителна” анти-естрогенна активност, като 16 от 18-те проби са открити да инхибират андроген рецепторите на организма с поразителните 90 процента.

Освен това, другите 24,520 химически следи освен DEHF са идентифицирани като показващи антагонистична активност, което означава, че те също са вредни за хормоналната система на организма. Ето още тук.

След това е проблемът със сметищата и острова на пластмасови отпадъци в Тихия океан, които очевидно са обременена токсична опасност.

Е, това не е наистина един остров с размерите на Тексас или друга видима площ. Това е приблизително количество от пластмаса, разпръсната през цялата северна част на Тихия океан, известна като Голямо тихоокеанско боклукчийско петно или Тихоокеанския боклуковъртеж.

Това е по-скоро като участък от яхния от пластмасов боклук, съдържащ частици, които изискват внимателно наблюдение, за да бъдат забелязани. Но дори и без графична драма, неговите опасности, замърсяващи океана, са реални.

Забраната на пластмасовите бутилки за вода за еднократна употреба е страхотна идея, въпреки виковете на „анти-свободния пазар“, от онези, които отказват да разделят опасните алчни корпорации от физически лица.

Най-приложимото здравословно решение би било пластмаси от коноп, което е тема за друг път.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *