(NaturalNews) Измамата с химиотерапията като лечение на рака, за пореден път беше извадена наяве в научната литература. Според ново проучване, публикувано наскоро в рецензираното списание Nature, химиотерапията не само насърчава растежа и разпространението на раковите клетки, но и уврежда здравата тъкан, която заобикаля тумора. Раковите клетки стават много по- устойчиви на популярното лечение и се превръщат така да се каже в „супер“ ракови клетки. Изследователи от Изследователския Център за Рак Фред Хътчисън (Fred Hutchison Cancer Research Center) в Сиатъл, Вашингтон, наблюдават какви са ефектите на химиотерапията върху здравите клетки. Те откриват, че  химиотерапията, която е призната отрова, уврежда ДНК-то на здравите, неракови клетки, карайки ги да произвежда молекули, които на свой ред произвеждат повече ракови клетки.

Не е нужно да си учен, за да можеш сам да прецениш, че облъчване на здравите клетки заедно с нездравите ще доведе до увреждане на всички клетки. И тук не става дума за незначителни щети  – според цифрите, щетите върху здравите клетки  след процедури химиотерапия са опустошителни.

„Изследователите откриха, че химиотерапията може да накара фибробластите (клетките на ДНК), да увеличат 30-кратно производството на молекула, наречена WNT16B в тъканите около тумора“, обяснява ръководителят на групата в неотдавнашен доклад на проучването. „Това от своя страна помага на раковите клетки да растат и да се противопоставят на химиотерапия,“ добавя той.

„Супер“ раковите клетки, причинени от химиотерапия, по-смъртоносни от всякога

Aко това не е достатъчно плашещо, друг основен страничен ефект на химиотерапията, който изследователите са открили е, че раковите клетки растат по-вирулентни, отколкото са били преди лечението. Така тези „супер“ ракови клетки развиват резистентност и вече не отговарят дори на най-агресивните форми на химиотерапия, което означава, че стават все по-смъртоносни.

Не е изненадващо, че лекарите, подкрепящи раковата „промишленост“ не призовават за край на химиотерапия, а по-скоро за развитието на нови лечения, които биха могли да променят естествените механизми на организма за устойчивост, за да може по-лесно да се подава на токсичните ефекти на химиотерапията. Това е начинът, по който конвенционалната медицинска система работи – просто добавя нови лекарства, които да прикрият страничните ефекти на други.

„Повечето пациенти с рак в страната умират от химиотерапия“, обяснява д-р Алън Левин, професор от Университета на Калифорния, Сан Франциско, в книгата си Лечението на рака. „Химиотерапията не елиминира рака на гърдата, на дебелото черво или на белия дроб. Този факт е документиран от повече от десетилетие, но лекарите все още използват химиотерапия за тези тумори.“

Ако вие или любим човек страда от рак, има алтернативи на химиотерапията и радиацията. Така наречената терапия на Герсон (Gerson Therapy); терапия с антинеопластони на Д-р Станислав Бурзински; масло от канабис с високи нива на лечебните канабиноиди и прясно изцедени сокове от листа на марихуана, това са методи за лечение на рак, които са излекували много хора.

Автор: Jonathan Benson

Източник: http://www.naturalnews.com/042563_chemotherapy_cancer_growth_treatment_resistance.html#ixzz2i73RAcfb

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Химиотерапията всъщност увеличава растежа на рака, раковите клетки стават резистентни на лечение: Проучване”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *