Химиотерапията не е лесен процес, но въпреки това много хора се подлагат на неприятните ѝ ефекти с надеждата да излекуват рака си. За съжаление, всичко може да е напразно, а още едно проучване, което се отнася до това, показва, че химиотерапията всъщност може да разпространи самата болест.

В проучване на медицинския център Beth Israel Deaconess Medical Center се установи, че лъчетерапията и химиотерапията, които убиват туморните клетки, са причина за по-големи и по-силни ракови тумори. Всъщност, умиращите ракови клетки, които химиотерапията кара да умрат, всъщност задействат възпаление, което кара туморите да растат още по-агресивно.

Старши автор и помощник-професор по патология д-р Дипак Паниграфи заяви: „В това изследване демонстрираме, че генерирани от химиотерапия отломки от мъртви и умиращи туморни клетки могат да стимулират туморния растеж, което има ключови последици за лечението на раковите пациенти. Конвенционалната терапия за рак, предназначена да убие туморните клетки, по своята същност е двуостър меч. “

Техните констатации идват след друго изследване, публикувано миналата година в Science Translational Medicine, което установи, че химиотерапията може да умножи клетките от рак на гърдата.

Изследване през 2013 г. по този въпрос доведе до някои много тревожни констатации. Публикувано в Nature, това проучване също така установи, че химиотерапията стимулира разпространението и растежа на раковите клетки, като уврежда здрави тъкани около туморите и е направило още една стъпка, като е открило, че причинява раковите клетки да развият резистентност към химиотерапия, те се превръщат в „супер“ ракови клетки. Подобно на т. нар. супер бъгс, тези ракови клетки са устойчиви на най-агресивните видове химиотерапия, което прави рака далеч по-смъртоносен от преди.

Резултатите от химиотерапията са по-лоши от това, ако изобщо няма лечение?

Някои експерти посочиха, че химиотерапията убива страдащите от рак по-бързо, отколкото ако ракът не се лекува. Например, професор д-р Хардин Б. Джоунс от Калифорнийския университет в Бъркли, професор по медицинска физика и физиология, казва, че изследванията показват, че хората, които отказват химиотерапия за рак, живеят средно 12,5 години, докато тези, които получават тези лечения имат средно 3 години живот. По същество отказването на конвенционалните лечения за рак води до това пациентите да живеят четири пъти по-дълго от тези, които се подлагат на такова лечение. Неговите открития са публикувани в списанието Transactions of the New York Academy of Sciences.

В действителност, се оказва, че химиотерапията е убила повече от 18 милиона души от началото на 2000 г., което е повече хора от тези, които са умрели от войни, самоубийство и тероризъм.

Раковото лечение, прави някои хора богати, докато убива други

И все пак, както посочи Кристина Сарих в The Waking Times, продължаваме да харчим над 107 млрд. долара годишно за лечение на рак. Фактът, че тази цифра се очаква да достигне повече от 150 милиарда щатски долара до 2020 г., ви разкрива всичко, което трябва да знаете за текущото състояние на лечението на рак.

Диагнозата на рака е опустошителна за пациентите и техните близки, а за сблъсъкът с всички решения, които трябва да бъдат взети, може да бъде тежък. Много хора са намерили успех с природни лечения, независимо дали са сок от моркови или канабис, но резултатите варират до голяма степен в зависимост от индивида. Едно нещо, в което можем да сме сигурни благодарение на проучвания като тези, е, че химиотерапията не винаги е най-добрият път, който трябва да предприемете и е добре да проучите други варианти, за да можете да вземете възможно най-информирани решения относно лечението си.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×