(NaturalNews)

Много от нас имат аптечка някъде в къщи и ако се разровим, дори може да я открием. Въпреки това, комплектът за първа помощ може да бъде далеч по-различен от стандартните антибиотични и остарели спрейове, които така или иначе никога не можем да намерим, когато имаме нужда от тях.

Ето и някои от най-често срещаните естествени съставки, които може да сложите в аптечката. Имайте предвид, че това включва комбинация от алтернативни лекарства. Точно както алтернативна медицина допълва алопатичната медицина, така и алтернативните лекарства се допълват едни с други. Лекарствата в този списък включват етерични масла, билкови и хомеопатични лекарства и Бах цветни есенции.

Цветни есенции на Д-р Бах:

Спасителна смес – Този добре известен лек всъщност се състои от пет есенции: джанка, клематис, импатиенс, роза и Витлеемската звезда. Това е полезно в стресови ситуации за успокояване на нервите, независимо дали се дължат на физически шок, тревожност или лоши новини.

Етерични масла:

Карамфил (Eugenia caryophyllata) – Чудесно за зъбобол и болки в устата. Няколко капки в топла вода може да облекчат гаденето. Да не се използва по време на бременност.

Лавандула (Lavandula Angustifolia)– Многото приложения на лавандулата я правят важна за всеки дом. Това масло може да се използва за лечение на главоболие, безсъние, изгаряния и да успокои нервите. Използва се и като ароматизатор за стая самостоятелно или в комбинация с други масла в спрей бутилка с вода. Не забравяйте да използвате истинска лавандула – Lavandula Angustifolia.

Мента (Mentha Piperita) – При първите признаци на напрежение, главоболие, поставете една капка на показалците си, след това разтривайте слепоочията за няколко минути.

Чаено дърво (Melaleuca alternifolia) – Широко известено със своите антисептични свойства, това масло е чудесно за лечение на микоза, акне и на обикновените ожулвания и натъртвания.

Билкови мазила и тинктури:

Тинктура от Невен (Calendula Officinalis) – Направена от цветовете на невен, тази тинктура е полезна за порязвания, ожулвания и други отворени рани. ЗАБЕЛЕЖКА: Да не се използва, когато е налице инфекция. Вместо това, използвайте хипер-кал, смесица от невен и жълт кантарион.

Тинктура от черен оман (Symphytum Officinale) – Използва се като локално приложение за натъртвания, счупвания и навяхвания.

Тинктура от Хамамелис (Hamamelis virginiana) – Прилага се локално, като намалява кръвонасядане и противодейства на кървене.

Хомеопатичните лекарства:

Апис 30 ch – Предлага се в течна форма или на хапчета, може да се използва за пчелни ужилвания и кожни обриви, като например копривна треска.

Арника 30 ch – Взема се при шок или травма. Полезно е докато чакате за спешна помощ. Арника може да се използва и при подозрения за инсулт. Кремове и тинктури също са на разположение, те са полезни за при синини и навяхвания.

Хиперикум 30 ch – Това е добре за нервни болки и е наличен в хапче или течна форма.

Ледум 30 ch – Това хомеопатично лекарство може да се използва за прободни рани, при ужилвания от насекоми, а дори и за болка при фрактура.

Уртика уренс 30 ch – Полезно за сърбяща кожа от слънчево изгаряне, шарка и ужилвания.

Смесени:

Алое Вера растение- Все още е едно от най-добрите средства за защита при изгаряния. Добре е да имаме растението на перваза на прозореца в близост до кухнята.

Бентонитова глина – Тази глина се получава от вулканична пепел и е полезна при диария. Консултирайте се с лекар преди употреба по време на бременност.

Витамин E – Намазва се върху рани да помогне на изцеление и да намали белези.

Таблетки Папая – Дръжте под ръка за храносмилане.

Не забравяйте, че не всички проблеми, които възникват могат да бъдат излекувани у дома. Не се колебайте да се обадите на службите за спешна помощ, когато е необходимо. Също така, не забравяйте да попитате лекаря при използване на всякакви алтернативни методи за лечение, особено ако сте на лекарства или сте бременна или кърмите.

Автор: Mel Possehl

Източник: http://www.naturalnews.com/023154_first_aid_home_remedies.html#ixzz2Xzixb2Vr

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×