Повечето хора знаят, че имунната система е начинът на тялото да се предпази от вредни нашественици, независимо дали са токсини, патогени или някаква друга вредна субстанция. Автоимунните заболявания се получават, когато имунната система се проваля и всъщност започва да се самоатакува.

Автоимунните заболявания са често срещани в съвременния свят и много хора, които страдат от тях, са отчаяни. Но какво би станало, ако имаше начин да се противодейства на тази неспособност на имунната система да поддържа „самопоносимост“ и да я върне в нормално и оптимално състояние?

Хомеопатията има потенциала да направи това, като използва своите уникални енергийни свойства като мощно оръжие срещу автоимунно-предизвиканото възпаление на телесната тъкан.

Както е обяснено в статията, озаглавена „Мозайката на автоимунните заболявания в очите на хомеопата“, хомеопатията е уникално и подходящо лекарство за цяла гама от автоимунни заболявания, поради способността й да въздейства както на тялото, така и на ума.

Тъй като в основата на хомеопатията е да се идентифицира източникът на проблема, за да се справи с него в зародиш, това е страхотна възможност за страдащите от автоимунни заболявания, които имат силна психологическа връзка.

Изследванията показват, че повишените нива на психологическо безпокойство са свързани със склеродермия и пациенти със Синдром на Sjogren (Сьогрен) например. Много други автоимунни заболявания имат подобна психологическа и емоционална връзка, която оказва влияние върху имунната и невроендокринната функция, което ги прави подходящи за хомеопатичен подход.

„Съществуват значителни доказателства, които показват, че емоционалните състояния могат да предизвикат промени в имунния отговор“, обяснява статията.

„Понастоящем се приема, че мозъкът и имунната система споделят двупосочна комуникация и упражняват важен регулаторен контрол един върху друг. Наличието на такива невронни имунни взаимодействия осигурява път, по който психологическите процеси могат да повлияят и да бъдат повлияни от имунната функция. “

Хомеопатията е лечение на пациента като цяло, а не само на симптомите

Когато квалифицираният хомеопат оценява пациент въз основа на автоимунни симптоми, той или тя обикновено извършва миазматични оценки, за да определи симптомите, усещанията или болките, които пациентът изпитва, в опит да идентифицира причините за тях. Това може да включва внимателно разглеждане на чувствата, емоциите, състоянието на живот, минали лечебни процеси и дори личността на пациента, за да се намери подходящо лекарство.

Крайната цел на хомеопатията е да се лекува пациентът като цяло, а не само неговите симптоми, какъвто е случаят с традиционните фармацевтични продукти. Това е холистичен подход, който се опитва да намери какво стои в основата на проблема, а не само да го замаскира с различни медикаменти.

Всеки лечебен подход трябва да гледа на болестта по този начин и точно това прави хомеопатията, като свързва ума с тялото, като идва с истински трайни, лечебни решения за пациентите – включително тези, които са били засегнати от ваксини. И може би най-добрата част от хомеопатията е, че тя е напълно безопасна и нетоксична, давайки на пациентите истинско изцеление с малко или никакви вредни странични ефекти.

„Концепцията за AD е интересна за хомеопата в смисъл, че всички случаи на AD се нуждаят от холистичен подход при лечението и хомеопатията отговаря на интегрираната модалност, включваща психически и физически консорциум, генетичната среда и масовия приток на променливи на околната среда, които постоянно упражняват влияние върху крехката имунна система, която е объркана „, допълва книгата.

 

Автор: Ethan Huff

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×