Наложително е да се постави правилното гориво в резервоара, така да се каже, хранете се правилно (балансирана диета, пълна с плодове и зеленчуци), така че тялото ви да работи правилно. Вашите стави (ръце, крака и т.н.) са ключови винтчета в машината и вашата диета трябва да бъде съобразена съответно, с цел улесняване и удължаване на здравето им.

Сьомга

Възпалените стави са причина за страданията на много хора. Въпреки това, сьомгата се очертава като храна, която може да компенсира тази болка. Тя съдържа омега-3 мастни киселини, които са добре известни за това, че действат противовъзпалително. Те също са полезен източник на витамин D, който помага за изграждането на здрави стави и кости. Малко по-скъп вариант, но дивата сьомга съдържа повече омега-3 от конвенционалия си колега.

Бадеми

Често не е трудно да се справите с възпалението в краткосрочен план, но в дългосрочен то може да бъде болезнена перспектива. Ако с течение на времето не се лекува правилно, може  да причини увреждане на клетките. Бадемите могат да облекчат това увреждане. Един добър източник на витамин E, те работят чрез защита на външната мембрана на клетките срещу всякакви вредни химикали. Те също имат полезни антиоксиданти, от които тялото може да се възползва в дългосрочен план.

Папая

Артритът е доста често срещано заболяване и може да предизвика някои реални проблеми в телата на хората, особено на тези, които не разполагат със здравословна диета. Плодове, които имат витамин C са полезни в борбата срещу артрит, цитрусови плодове като портокали, лимони и лайм са такива. Въпреки това, плод, който съдържа най-много от този витамин, е екзотичната папая. Вкусът ѝ е абсолютно фантастичен и е много полезна за тялото, съдържа всякакъв вид антиоксиданти, за да се пребори с всякакви дразнители.

Ябълки

Колагенът е това, което държи хрущяла и ставите заедно. Това е химикал, който предпазва ставите от всеки щам. Въпреки това, с течение на времето и с напредване на възрастта, той отслабва. Така че, трябва да се консумира, храна която да засили тази жизненоважна област на тялото. Скромната ябълката е една такава храна. Тя е богата на антиоксиданти, които изграждат колаген и наистина може да помогне за предпазване от артрит и за предпазване от болки в мускулите. Не е изненадващо, че суровите ябълки са по-добри от преработените плодове.

Черен боб

Освен че е доста вкусен, черният боб също има участие и във формиране на хрущяла или друга телесна тъкан. Той съдържа много протеини и е добре познат за изграждането на мускули. Съдържа много аминокиселини, които „свързват“ заедно сухожилията и ставите. Тези ползи не са ограничени само до черен боб, боб от всякакъв цвят съдържа много аминокиселини, но черният боб е най-богат на антиоксиданти.

Кейл

Калцият е наистина полезен за задържане на костите заедно, както и за съхраняване на здравето им. В допълнение към стереотипните източници като мляко и почти всеки млечен продукт, кейлът е много богат на калций. Той съдържа и много съединения за изграждане на мускули и е с много ниско съдържание на калории и мазнини. Освен това е много лесен за храносмилане.

Броколи

Подобно на своя братовчед кейл, броколите имат многобройни ползи за тялото. Съдържат множество витамини като A, B и D и също така и много калций и протеин. Въпреки това, нещото, което наистина отличава броколи от останалите е, че съдържа сулфорафан, жизненоважен протектор срещу радикали, които могат да навредят на ставите.

Заключение

По същество, има много храни, които може да ви помогнат да поддържате ставите си здрави, всички от които могат да се ползват като част от балансиран хранителен режим.

Автор:  Churchill Otieno

Източник: http://blogs.naturalnews.com/foods-will-keep-joints-healthy/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×