Ръка-кожа

(NaturalNews)

Кожата, повече от защитно покритие за тялото, може да накара човек да изглежда и да се чувства добре. Поради това, много хора инвестират много от парите и времето си да гарантират, че кожата им е в най-добрата възможна форма. Но често здравето на кожата зависи от доброто хранене.

Това са храни, които човек трябва да консумира, за да се гарантира, че кожата ще остане здрава и жизнена.

Тропически плодове

Знае се, че плодовете като цитрусови, ананас, гуава, папая съдържат много витамин С. Не само, че този витамин е известен като силен имуностимулант, но също така е много мощен антиоксидант. Витамин C вади свободните радикали, които могат да причинят бързо стареене на кожата, наред с други нежелани ефекти върху здравето. В допълнение към това, този витамин е пряко свързан с производството на колаген, който е важен компонент на кожата.

Моркови

Това растение е изключително заради изобилието си на бета-каротин, основният прекурсор на витамин А. Този витамин е известен като друг мощен антиоксидант, премахващ свободните радикали от тялото. В допълнение към това, той улеснява заздравяването на кожата и дори осигурява защита срещу вредните слънчеви лъчи. Известно е, че приготвените моркови съдържат повече смилаем бета каротин от техните сурови колеги.

Броколи

Това зеленолистно растение  има огромно изобилие от антиоксиданти, особено витамини С и Е. Витамин С стимулира  производството на колаген и лекува  кожата, докато витамин Е е известен със своята роля за защита на клетъчните мембрани от почти всичко, включително ултравиолетовите слънчеви лъчи. Яжте броколи, за да гарантирате, че кожата ви остава защитена срещу най-суровите елементи.

Пълнозърнести продукти

Пълнозърнестата пшеница съдържа селен, минерал, който подпомага здравето на кожата по най-различни начини. Запазва природната еластичност на кожата, като същевременно осигурява защитна бариера срещу ултравиолетовите лъчи на слънцето. Хранителни продукти, приготвени от пълнозърнеста пшеница, като тестени изделия и хляб, са най-добрите източници на този минерал, тъй като добавките от селен са пряко свързани с редица здравословни проблеми.

Риба

Рибите, особено дълбоководните разновидности, като например риба тон, сардина, скумрия и аншоа, имат изобилие от омега-3 мастни киселини. Тези ненаситени форми на мазнини, най-известни с ролята си за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, са също толкова важни за здравето на кожата, тъй като те помагат за укрепване на клетъчните мембрани. В допълнение към това, тези мазнини задържат водата и хранителните вещества в кожата, което води до по-жизнен блясък.

Вода

Не на последно място, никога не забравяйте да пиете достатъчно вода. Това може да помогне за здравето на кожата по най-различни начини. Първо, премахва токсините, които могат да предизвикат разпадане на кожата. Второ, наличието на достатъчно вода поддържа клетките достатъчно подхранени. И тъй като водата служи като канал за транспортиране на хранителни вещества, приемането на вода се равнява на по-здравословно тяло.

Заключение

Поддържането на кожата в  идеална форма е само въпрос на  достатъчно подхранване. Консумирайте редовно продукти, включени в този списък,  и вижте как вашата кожа  ще излъчва свежест, здраве и красота.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×