Възпаление, окислители, въглехидрати, химикали в опакованите храни, преработени масла, недостатъчен прием на витамини и минерали, нискомаслени диети, масла с високо съдържание на омега-6 мастни киселини, високи нива на кръвната глюкоза и нездравословна чревна флора, които могат да бъдат намалени или елиминирани чрез диета. Ето храни, които трябва да ядете, за да се чувствате здрави:

  • Органни храни: става въпрос за черния дроб, бъбреците, сърцето и езика на животните. Те са по-достъпни от мускулното месо и предлагат много ползи за здравето. Когато ги ядете уверете се, че идват от пашуващи животни.
  • Мазни риби: риби, като сьомга, сардини и пъстърва, съдържат омега-3 мастни киселини, които предлагат ползи против стареене. Те също така помагат за предотвратяване на сериозни заболявания като сърдечни заболявания, инсулт и болестта на Алцхаймер.
  • Морски дарове: стриди, миди, скариди, раци, омари и други такива осигуряват високи количества цинк. Цинкът е важен за подсилване на имунната система и за предотвратяване на инфекциите, особено при възрастните хора.
  • Морски зеленчуци: Морските зеленчуци са богати на здравословни минерали, особено йод, което е чудесно за поддържане на щитовидната жлеза здрава.
  • Ферментирали храни: ферментиралите храни като кефир и кисело мляко са от съществено значение за здравословното състояние на червата. Кефирът е ферментирала храна, която служи като пробиотик, което е от полза за добрата чревна бактерия. Той също така може да помогне за поддържане на храносмилателната система здрава, поддържане на здравословно тегло и подобряване на психичното здраве. Подобно на кефира, киселото мляко е от полза за чревните бактерии. Други ферментирали храни включват  комбуча, кисело зеле, мисо и ферментирали зеленчуци.
  • Кокосово масло: кокосовото масло може да ви помогне да изглеждате млади и здрави. То може да се използва за готвене, за продукти за лична хигиена и за лечение на суха кожа. Уверете се, че кокосовото масло, което използвате, е студено пресовано и нерафинирано.
  • Местен, суров, нефилтриран мед: този тип мед е най-добрият, защото сте сигурни, че не е бил обработен и все още е пълен с хранителни вещества. Медът е антимикробен и антиалергичен.

Ако не сте забелязали, всички тези храни са част от Палео диета. Палео диетата е план за противовъзпалително хранене, който е чудесен начин за живот в борбата срещу стареенето. Диетата на Палео помага също така да се намали смъртността от всякакви причини, да се предотврати разпадането на когнитивните способности, да се увеличи настроението и да се подобрят други ключови показатели за здравето като кръвно налягане, захар в кръвта, възпаление и риск от рак.

Други начини да изглеждате и да се чувствате по-млади

Самото хранене не може да ви накара да изглеждате и да се чувствате млади. Трябва също така да направите някои промени в начина на живот, за да се борите с отрицателните последици от остаряването. Получаването на достатъчно сън и намаляване на стреса са основните неща, които трябва да имате предвид при борбата със стареенето. Сънят и стресът са свързани с нивата на кортизола. Когато сте твърде стресирани и не получавате достатъчно сън, нивата на кортизола ви се увеличават, което не е добро за вашето тяло. Можете да намалите стреса чрез медитация, да получите масаж и да подобрите уменията си за управление на времето. Вие също бихте искали да обмислите упражнения, ако искате да изглеждате по-млади. Опитайте да ходите на фитнес зала три или четири пъти седмично. Можете също така да се запишете в курсове по йога.

 

Автор: Michelle Simmons

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×