Чесън: Алицинът е добре известен супер антиоксидант, съдържащ се в чесъна, който е известен не само за неговите свойства срещу рак, но също така ефективно почиства черния дроб. Чесънът съдържа и други съединения, които прочистват и подобряват здравето на черния дроб.Консумирането на поне малко чесън дневно е доказано, че помога на тялото с производството на чернодробните ензими, които активно премахват токсините.

Авокадо: Глутатионът, произведен в организма, помага за премахването на вредните токсини, които могат да навредят на здравите клетки в тялото. Редовното консумиране на авокадо може да помогне на организма да произвежда повече от това вещество, което ще спомогне за поддържането на чист черен дроб.

Куркума: Вече позната с мощните си природни противоракови свойства, тази подправка също помага с жизненоважен ензимен процес в черния дроб, който се занимава с токсините.

Грейпфрут: Грейпфрутът също стимулира производството на чернодробни ензими и съдържа витамин С, който помага за детоксикацията на кръвта и е известен като витамин за детоксикация.

Орехи: Аргининът е аминокиселина, съдържаща се в орехите, която помага на черния дроб за разграждане на амоняка. Орехите съдържат няколко съединения, които поддържат нормалната чернодробна функция.

Зеленолистни зеленчуци: Снабдени с хлорофил и естествени фибри, токсините не са проблем за тези зеленчуци и здравето на черния дроб се подобрява чрез редовна консумация на сортове като къдраво зеле, спанак, сарепска горчица, броколи и карфиол.

Зелен чай: Добре известен антиоксидант, може да защити черния дроб чрез предотвратяване натрупването на токсини, които водят до увреждане на тъканите. Също така се смята, че зеленият чай  отстранява излишъка мастни клетки в черния дроб, позволявайки за правилно функциониране на дроба.

Храни прочистващи черния дроб

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *