Черниците обикновено се отглеждат заради плода, а не заради листата им. Узрява постепенно, от края на юни до август. Зрелите плодове са сочни, сладки и вкусни за ядене. Плодът съдържа богат вкус и прилича по външен вид на малини.

Чай от листа на черници е ароматна билкова напитка, която се приготвя от пресни и сушени листа на бяла и черна черница. Чаят може да се консумира топъл или студен. За да се максимизират въглехидратни-блокиращите ефекти, се избягва подслаждане на чая. В допълнение към редицата жизненоважни хранителни вещества и антиоксиданти, чаят се смята, че инхибира усвояването на въглехидратите в тялото.

Предимства на пиенето на чай от листа на черници

Помощ на имунната система
Черниците съдържат алкалоиди, които активират макрофаги. Макрофагите са бели кръвни клетки, които стимулират имунната система при заплаха за здравето.

Диабет
В продължение на векове чаят от черници е бил използван за лечение на захарен диабет в Азия. Едно от най-уникалните качества на чая от черничеви листа е неговата способност за предотвратяване на захари от навлизане в кръвта.

Противовъзпалително
Черничевото листо е традиционно използвано за лечение на възпаление, причинено от хронични заболявания. Резултатите от проучване потвърждават неговите противовъзпалителни ефекти. Учените са открили, че черничеви листа потискат възпалителните агенти в организма, „отрязвайки“ възпалителния отговор на организма.

Симптоми на настинка
Според традиционната китайска медицина, чаят от черничеви листа може да се използва за лечение на състояния, свързани с чернодробни и белодробни проблеми. Той помага при повишена температура, главоболие, болки в гърлото, кашлица и червени или болезнени очи. Може също да инхибира развитието на бактериални щамове, включително Streptococcus, причината за стрептокок в гърлото. Пийте този чай, за да се предотврати или да се възстановите от общи симптоми на настинка.

Намалява риска от сърдечни заболявания и рак
Ползите от чая от бяла черница са в изобилие. Той е зареден с витамини и антиоксиданти, които са били открити в полза на здравето. Антиоксидантите намаляват щетите, нанесени на клетките от окислителни реакции, протичащи в организма. Консумацията на антиоксиданти е свързана с намаляване на риска от сърдечно-съдови инциденти и някои видове рак.

Автор: Phyllis Bentley

Източник: http://blogs.naturalnews.com/mulberry-leaf-tea-fights-diabetes-cancer-supports-immune-system-lowers-risk-heart-disease/

Напиши коментар

Добави обява

×
×