(NaturalNews)

Черният оман, използван в продължение на векове, като помощ за спиране на кървене и лечение на рани още по времето на римските раси с колесници, все още се счита за полезна билка, която може да се използва локално и вътрешно. Ботаническото му име е Symphytum Officinale, което означава „да лекува.“ Въпреки това, той има множество ползи, които се простират отвъд помощта за лечение на рани и кървене.

Топ лечебни ползи от черния оман

Билката, известна още като Зарасличе, е била използвана от много култури през годините, заради способността ѝ да лекува най-различни състояния. Ето един по-близък поглед към някои от най-добрите ползи на черния оман.

1) Лекува рани, може да предотврати животозастрашаващи състояния

Може би най-честата употреба на черния оман включва използването му за по-бързо заздравяване на рани, много от които са изключително сериозни. Документирани случаи отбелязват, че когато черният оман се прилага към тялото чрез смилане на билката и смесването ѝ с топла вода, за да се образува паста (като мазило), предотвратява необходимостта от ампутация при хора със сериозни наранявания на крайниците и дори лекува злокачествени тумори. Той действа като дезинфектант, така че е идеален за поставяне при ожулвания, а когато се яде, може да помогне при вътрешен кръвоизлив.

2) Намалява болката

Тъй като, черният оман е леко успокоително, той може да осигури естествено облекчаване на болката и често се използва от хора, които са имали счупени кости или навяхвания, защото намалява подуване и синини.

3) Прогонва вредните свободни радикали

Лечебната билката прелива от високо количество на антиоксиданти, което допринася за предотвратяване на токсичните свободни радикали. Когато тялото не е изпълнено с вредни токсини, които увреждат клетките на организма, цялостното здравето е оптимизирано и може да бъде правилно поддържано.

4) Противовъзпалително

Черният оман съдържа Клей и Алантоин, съединения, известни за облекчаване на проблеми, причинени от възпаление. Хроничното възпаление, както са наясно много от страдащите, може да се отрази отрицателно върху имунната система и е свързано с всичко, от депресия и диабет до рак и сърдечно-съдови заболявания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×