(NaturalNews)

По време на пандемията от 14-ти и 15-ти век, черната смърт е убила почти половината от населението на света. Тъй като в днешно време случаи на бубонната чума се появяват отново в някои части на Северна Америка и Европа, хората търсят естествени методи, за да се подсилят срещу тази опустошителна болест. Благодарение на своята забележителна способност да унищожава множество токсични патогени, чесънът притежава свойство, убиващо чумата.

Чума

Бубонната чума е причинена от бактерията Yersinis pestis и се разпространява главно чрез заразени бълхи, намерени върху плъхове.

Когато чумата удари е важно да се предприемат бързи действия, за да спасите живота си. Разпознаването на бубонната чума в ранните етапи може да бъде трудно, тъй като първоначалните симптоми имитират грип с висока температура, втрисане и отслабналост. Лечението в първите 24 часа е от решаващо значение, за да се унищожат бактериите. Някои антибиотици като stremptomycin, aureomycin и chloramphenicol са били използвани за лечение на чумата, обаче, поради прекалената употреба, бактериите на чумата вече са издръжливи към повечето антибиотици.

Навлизайки дълбоко в системата ви, бубонната чума се настанява в лимфните възли, като се разпространява бързо към кожата чрез лимфната система. Развиват се бързо силно треперене придружено от обилно изпотяване, подкожни кръвоизливи и болезнени тъмно червеникаво-лилави петна. В допълнение се образуват болезнени свръхчувствителни отоци в лимфните възли на подмишниците и слабините. Отоците могат да станат толкова големи, колкото портокали, пълни с гной и кръв. Ако отоците не са лекувани внимателно, инфекцията причинява отравяне на кръвта. Болестта е силно заразна и се разпространява, когато отоците се пукнат. Ако не се лекува, заразата е фатална.

Чесън

Чесънът е бил използван като лекарство от много култури по целия свят в продължение на хиляди години. През 1700 г., гробарите в Европа са пиели вино, съдържащо счукан чесън или са яли пресен чесън в усилията си да се опазят от чума. Невероятната сила на чесъна за борба с болестта е многократно тествана в хиляди проучвания.

Чесънът притежава мощни, естествени антибиотични и антимикробни свойства, които могат да предпазват от чума. Чесънът също е с високо съдържание на антиоксиданти, които унищожават свободните радикали и поддържат имунната система силна. Активната съставка на чесъна, алицин, притежава антибактериални, анти-гъбични и анти-вирусни свойства, които унищожават болестотворни бактерии.

Използването на чесън като лекарство

Тъй като чесънът има свойства за изграждане на силна имунна система, редовното ядене действа профилактично, предотвратявайки бубонна чума. Най-добрият начин за използване на суров чесън е консумирането всеки ден за предотвратяване и лечение на чума. При смачкване се освобождават мощните му свойства и се повишава силата му. Следващият добър начин за употреба е ежедневното използване в готвените храни в големи количества.

Не ви харесва миризмата или вкуса на пресен чесън? Ако това е така, вземете замразено-изсушена чеснова добавка във форма на капсули. Не е толкова ефективен, колкото пресен чесън, обаче може да се взема ежедневно.

Чесънът може да разреди кръвта, така че ако го приемате ежедневно в каквато и да е форма, свържете се с вашия лекар, ако приемате разреждащи кръвта хапчета.

Други естествени вещества, които лекуват чума

Наред с чесъна, има и други изключително мощни, естествени антимикробни вещества, които могат да бъдат използвани за предотвратяване и лечение на бубонната чума. Yersinis pestis е наличен в хомеопатична форма и може да се използва профилактично, както и за лечение на активна чума. Колоидното сребро унищожава бактериите и е особено полезно при лечение на кожата, когато се приема вътрешно. Ехинацея е била използвана вътрешно да се лекува отравяне на кръвта. Силен за борбата срещу бактериални инфекции е и Невен. Използва се както върху кожата, така и вътрешно. Други мощни естествени антибиотици, които се борят с чумата са масло от риган, екстракт от маслинов лист, куркума и мед манука.

Ако подозирате, че сте влезли в контакт с бубонна чума, веднага потърсете медицинска помощ.

Изтошник: http://www.naturalnews.com

Автор: JB Bardot

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *