(NaturalNews)

Ужасно нещо е да се загуби здравия ум, но поради изкуствените химикали, заплахата от унищожаване на мозъчната функция е винаги налице. Това са потенциално най-атакуващите химикали за ума, но добрата новина е, че има лесни начини да ги избягваме.

Флуорид

Решението за добавяне на флуорид към повечето от обществените системи за питейно-битово водоснабдяване, като начин за борба с кариесите, може би има най-коварно и широко въздействие върху мозъците на хората в цяла Северна Америка.

Мрежата за Акция с флуорид (FAN) е докладвала за проучване, което установява, че флуоридът е свързан с по-нисък коефициент на интелигентност, дори и в диапазоните, добавени към американското водоснабдяване. FAN казва, че 34 проучвания свързват флуорида с по-ниски нива на IQ при хората, докато много други проучвания свързват флуорида с нарушения в паметта и обучението, увреждане на мозъка на фетуса и нарушена невроповеденческа функция.

Едно проучване, спонсорирано от УНИЦЕФ е установило, че IQ-то бива намалено само от 0.88 мг/л флуорид, ниво, което се разглежда като оптимално и се добавя към американските системи за питейна вода, които обслужват над 200 милиона американци всеки ден.

Премахването на флуорида от водоснабдяването е толкова просто, колкото инсталирането на филтър за вода с високо качество.

Тежки метали

Тежките метали са особено зловещи токсини, които не са лесни за отстраняване, но са често срещано явление в органите и мозъците на милиони хора, благодарение на ваксини, дентални процедури, селскостопански химикали, промишленото замърсяване, риба, пиле и др.

Най-податливи на травматично увреждане на мозъка, дължащо се на живак, са новородени бебета, които все още трябва да развиват правилно кръвно-мозъчната си бариера и обикновено са подложени на интензивен график от ваксиниране, който инжектира живака директно в телата им. При бебета с генетично предразположение, като дефект в ензимите, отговорен за детоксикация на тежките метали, пренатално и ранно постнатално излагане на живак предизвиква неврологично увреждане, водещо до симптоми на аутизъм.

Д-р Роберт Наш твърди, че токсичните ефекти на живака може да предизвикат широк спектър от болести, свързани с мозъка, включително аутизъм, болест на Алцхаймер, амиотрофична латерална склероза, множествена склероза, болестта на Паркинсон и нервни заболявания.

За да се гарантира всяко бъдещо отравяне с тежки метали, избягвайте грипните ваксини, живачните пломби и химикали и  вземайте предпазни мерки за безопасност при консумация на морски дарове.

Изкуствените подсладители

Желанието за подсладители с нула калории, предизвиква появата на изкуствени подсладители, а с това и негативните ефекти върху мозъка, които са добре документирани. Те са открити в газираните напитки, кисело мляко, дъвки, сосове за готвене, вода с различни вкусове, зърнени храни и продукти без захар.

Аспартамът е комбинация от химикали, а именно аспарагинова киселина (аминокиселина със стимулиращи ефекти върху мозъчните клетки), метанол и фенилаланин. Когато аспартамът се разгражда, произвежда съединение, което е мощен причинител на тумори в мозъка.

Деветдесет различни симптоми са документирани като резултат от консумация на аспартам, включително тревожност, неясен говор, депресия и мигрена.

Избягвайте изкуствените подсладители, като прочетете съставките и избягвате продуктите по-горе.

Мононатриев глутамат (MSG)

MSG е форма на концентрирана сол, добавяна към храни, за да подобри вкуса им. Той е използван за първи път в храната на военните, за да им даде по-добър вкус, но скоро след това бива приет от цялата хранителна индустрия.

Д-р Блейлок, известен неврохирург и авторитет на екситотоксини като MSG, открива, че причинява бавно увреждане на мозъка и с течение на времето унищожава големи части от мозъка, които може да доведат до болестта на Алцхаймер, на Паркинсон и други мозъчни заболявания.

Най-добрият начин да се избегне това е да се спре яденето на преработени храни или да го търсите в списъка на съставките, главно като мононатриев глутамат или екстракт от мая.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

One thought on “Четирите най-опасни токсини за мозъка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *