(NaturalNews)

Количеството химикали и вътрешни нарушения, които опусташават мозъчната функция са неограничени. Дали това е флуорид, ГМО, тежки метали или сериозни чревни проблеми, няма недостиг на неща, които причиняват тези наши проблеми. Освен почистването на вашия начин на живот, тук са изброени четири билки, които могат да засилят мозъчната ви функция.

Гинко билоба

Дървото Гинко билоба е едно от най-старите дървета в света и произлиза от Китай. Те достигат до 40 метра височина и имат зелено-жълти ветрилообразни листа.

Много здравни специалисти признават резултатите от тази билка, когато става въпрос за подобряване на паметта и цялостните мозъчни функции. Листата на гинко съдържат две химични вещества, флавоноиди и терпеноиди, които действат като важни антиоксиданти, потискащи увреждането от свободните радикали в различни части на тялото, включително и мозъка. Това е много важно, тъй като оксидативният стрес е водещ фактор в развитието на невродегенеративни разстройства, такива като деменция и Паркинсон и болестта на Алцхаймер.

Световната здравна организация съобщава, че гинко може помогне на хората, страдащи от мозъчно-съдова недостатъчност, която може да се изпитва като лоша концентрация и памет и главоболие.

Бъдете внимателни при избора на добавки от гинко билоба, тъй като е било открито, че тези, които са внесени от Китай имат високи нива на токсичния тежък метал олово.

Бакопа

Бакопа (наричана също Брахми) е многогодишно растение с бели или сини цветя и расте в цяла Южна Азия. Често се цитира като тоник за нервите в аюрведическата медицина и е традиционно използвана за подобряване на ученето и паметта чрез нейните неврозащитни и антиоксидантни свойства.

Активните съставки за когнитивната функция са свързани със съединенията сапонини, наречени бакозиди. Те са показали, че подобряват невротрансмисията между мозъчните клетки, поправят повредени неврони и подобряват производителността на нервните синапси, също така увеличават производството на серотонин.

Научни изследвания показват, че бакопа може да помогне за предоставяне на облекчения за отзоваване на памет, разбиране, тревожност, депресия, безсъние и разстройство с дефицит на вниманието.

Бакопа не води до пристрастяване и няма никакви докладвани странични ефекти след векове на използване в аюрведическата медицина и е безопасна за всеки, независимо от възрастта и пола.

Рейши

Известна в източната медицина като „гъба на безсмъртието“ и „Кралят на билките“, Рейши е лекарствена гъба, която расте в различни региони на света, където съществуват влажни и умерени условия.

Известно е, че Рейши има множество ползи за тялото, най-вече за имунната и сърдечносъдовата функция, както и функциите на надбъбречна жлеза, черния дроб, нервната и психическа функция. 

Рейши е чудесна билка за мозъка, благодарение на силните  антибактериални и гъбични качества, които спомагат за почистване на храносмилателната система и подобряване  здравето на блуждаещия нерв, връзката между червата и мозъка. Става все по-известно, че здравите черва са много важни за създаването на здрав мозък.

Не само това, но адаптогенните качества на тази лечебна билка ни осигуряват с невероятната способност да се справяме със стресови ситуации, което облекчава нашата тревожност и повишава умствената яснота.

Шилажит (Мумийо)

Има няколко идеи за това какво е шилажит, включително една, която заявява, че това е остатък от растения, които са били разградени от бактерии и гъбички, и друга, която казва, че това е крайният резултат от разградени от мъхове и лишеи скали и почва.

Това, което знаем със сигурност е, че това е субстанция, подобна на катран, идваща от пукнатини в скалите във високи планински райони по време на горещо време, и най-добрият шилажит идва от Хималаите.

В допълнение към осигуряването на жизненост, сила и повишаване на имунитета, тази лечебна суперхрана е богата на органични киселини, които могат да повишат метаболизма и издръжливостта, както и да подобрят мозъчната функция, кръвообращението и храносмилането. Не само това, но шилажитът също е свързан с ооблекчение от депресия и психически стрес.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×