(NaturalNews)

Главоболие. Това е дневният убиец. Не можете да се концентрирате по време на работа и не можете да направите нищо вкъщи. Всичко, което може да направите, е да страдате, докато отмине.

Повече от 30 милиона американци страдат от мигрена – или един човек от 25 процента от американските домакинства – като три четвърти от тях са жени. Но ако не обичате ибупрофен, тайленол, байер или някое от останалите множество средства за лекуване на главоболие и мигрена – защото ви е грижа за това, което слагате в устата си – не се притеснявайте. Ето четири естествени средства, които можете да използвате, за да облекчите страданията си:

Използвайте студен или горещ компрес. Д-р Брайън Гросберг, доцент по неврология и директор на Програма Стационарно Главоболие в Център по Главоболие Монтефиор в Бронкс, Ню Йорк казва: Експертите не са сигурни защо това работи, но много хора казват, че не им трябва да опитват нищо друго.

„Трудно е да се изследва нещо като това,“ казва Гросберг пред Fox News. „Може да има плацебо ефект, или може да има разсейващ ефект върху пациента. Но много от пациентите се кълнат, че работи.

Много хора разчитат на билката Танацетум. Тази билка, известна като Tanacetum parthenium, е била използвана в продължение на векове като народен лек за главоболие и мигрена, както и срещу болка и висока температура. „Става особено популярна в Англия през 1980-те като алтернатива на конвенционалните лекарства за мигрена,“ пише Кати Уонг, сътрудник по алтернативна медицина в About.com.

Ерик Ярнел отбелязва в DiscoveryHealth.com, „Английският билкар Джон Джерард обявява през 1633, че танацетум е ‘много добро средство за болки в главата.’ Един век по-късно, билкарят Джон Хил отбелязва, че ‘в най-лошото главоболие, тази билка надвишава всичко друго, което е известно.'“

Ярнел пише: Експерти казват, че танацетум съдържа някои съединения, известни като партенолиди“, които изглежда контролират разширяването и свиването на кръвоносните съдове в главата“. „Когато започнете да получавате мигрена, мозъкът ви освобождава невротрансмитера серотонин и кръвоносните съдове се свиват.“

Танацетум, изглежда, противодейства на функцията на мозъка, като причинява разширяване на кръвоносните съдове.

Никой не знае защо танацетум прави това, но е ефективен природен лек за болки в главата.

Различните масла  са полезни. Лавандуловото масло не само мирише страхотно, но е полезно съединение при лечение на главоболие и мигрена. „Лавандуловото масло може или да се вдишва или да се прилага локално. При вдишване на маслени изпарения от лавандула като лечение за главоболие, се препоръчват две до четири капки за всеки две-три чаши вряла вода,“ пише Сара Калабро, в медицински преглед за EverydayHealth.com.

Гросберг от Център за Главоболие Монтефиор казва, че има малко подкрепящи твърди доказателства за използване на рибено масло, за което се предполага, че  разширява кръвоносните съдове в слепоочията, или за използването на масло от мента, което втривайте в мястото, където ви боли, но въпреки това „хората казват, че това работи“, твърди той.

Селекция от всекидневни минерали за защита срещу главоболие. Гросберг отбелязва, че са провеждани действителни проучвания по отношение на поглъщане на 400-600 милиграма магнезий дневно, и е било установено, че е ефективен за намаляване на мигрени, свързани с менструация и мигрена с аура.

Също така, в дози от около 400 милиграма на ден, витамин В2 може да действа като превантивна мярка срещу главоболие.

Най-накрая, 300 милиграма Коензим Q10 е  ефективен за намаляване на главоболие, но това може да бъде малко скъпо.

Някои допълнителни съвети: Пийте много вода, тъй като обезводняването може да причини или предизвика главоболие. Яжте джинджифил или джинджифил на капсули, и пийте кофеин в умерени количества, защото той също така може да стеснява кръвоносните съдове и да намалява болката.

Както винаги обаче, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате естествено средство, особено ако вече приемате лекарства за други заболявания.

Една друга бележка: Пазете се от обезболяващи хапчета, защото ново проучване показва, че те са отговорни за милиони главоболия.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. D. Heyes

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×