Четири доказани естествени средства за хронично възпаление

(NaturalNews)

В основата на всяка сериозна болест се крие хронично възпаление. Нормалният благоприятен отговор на тялото да се самолекува, става проблематичен, когато този процес се инициира постоянно. Симптомите се изразяват в голямо разнообразие от начини, най-вече чрез болка.

Това е довело до предписване на голямо количество обезболяващи лекарства, за контролиране на болката, свързана с вътрешния огън. За съжаление, тези предписания на лекарства създават дори повече проблеми, тъй като причинителят се игнорира и тялото трябва да се справи с повишена токсичност, която влошава нещата.

Ако се борите с хронично възпаление и болка, това са някои от най-добрите естествени средства за гасене на пожара.

Алое вера

Алое вера е считано за едно от най-лечебните растения на планетата. То е известно като “лилията на пустинята”, “растението на безсмъртието” и “растението лекарство” и е било използвано главно за лечение на рани, язви, изгаряния, инфекции и паразити.

Някои от неговите ползи за здравето включват:

• Облекчаване на възпалението и успокояване на болката от артрит;
• Помага за лечение на язви, СРДЧ, болест на Крон, колит и други храносмилателни разстройства;
• Подобрява физическата работоспособност и възстановяване;
• Помага за намаляване и обрат на киселинен рефлукс;
• Помага за лечение на заболяване на венците;
• Намалява инфаркти и инсулти.

Алое вера е изключително лековито растение, защото се насочва към основните причини, от които са болни повечето хора – системно възпаление, поради недобре функционираща храносмилателна система, подслон на заразяващи патогенни бактерии. То прави това най-вече чрез своите силно наситени с кислород, богати на хранителни вещества, антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Куркума

Куркумата се счита за една от най-полезните подправки с много от нейните ползи, идващи от активната ѝ съставка, куркумин. Благодарение на своите силни противовъзпалителни свойства, куркумата може да се използва за широк спектър от проблеми, включително:

• Помага за подобряване на храносмилането;
• Поддържа здравословната функция на кръвта и черния дроб;
• Облекчава артритни болки и насърчава гъвкавост;
• Забавя и обръща появата на болестта на Алцхаймер;
• Поддържа здравето на сърцето.

Куркумата е силно подкрепяна от здравната индустрия напоследък и това се дължи най-вече на нейните положителни резултати, които до голяма степен се дължат на противовъзпалителните ѝ ефекти.

Астаксантин

Астаксантин е фитонутриент с наситен червен цвят, синтезиран от микроводорасли, наречени Хематококус (Haematococcus). Той е известен също като “Краля на каротеноидите”. Отглежда се в свежи води, чрез използване на техники, които насърчават водораслите да растат свои собствени силни лекарства, предпазващи ги от окисление, UV радиация и други стресови фактори на околната среда.

Въпреки че астаксантинът не е толкова мощен, колкото водещите фармацевтични противовъзпалителни средства, установено е, че е един от най-силните в природата. Няколко двойнослепи, плацебо-контролирани клинични проучвания с животни показват, че астаксантинът естествено потиска много от известните медиатори на възпаление, което облекчава възпаление и болка, без странични ефекти.

Тъй като астаксантин е мастноразтворим, той се пренася от мастните молекули директно във вашите мускули, тъкани и органи, в които е най-необходим, като мозъка, гръдната тъкан, простатна тъкан, скелетната мускулатура и ретината. По този начин предпазва от окисление точно на мястото на стрес или потенциално окисление.

Джинджифил

Джинджифилът е богат на биоактивни, противовъзпалителни съединения, наречени гингероли и шоаголи. Тези вещества се смятат за причината, поради която толкова много хора с ревматоиден артрит или остеоартрит, изпитват намаляване на болката и подобряване на движението след редовна консумация на джинджифил. Например, едно изследване, публикувано в Списанието за естествени продукти установило, че екстракти от суров джинджифил и производни на гингерол биха могли да предотвратят ставни възпаления. По-късно изследване, публикувано в Изследване Фитотерапия, открива, че джинджифилът може да облекчи невропатична болка при плъхове.

Въпреки, че джинджифилът и всички други мощни средства за защита, споменати тук, могат драстично да намалят възпалението, те трябва да се използват в съчетание с начин на живот, който изключва всички основни прекурсори на хронично възпаление. Тъй като почти всички хронични възпаления произтичат от храносмилателен дисбаланс, трябва решително да обмислите коригиране на основните проблеми, свързани с него.

Вижте Как да убием кандида и балансираме вътрешната екосистема.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek HenryЕдин коментар на Четири доказани естествени средства за хронично възпаление

Вашият коментар