(NaturalNews)

С пристигането на летните дни и могъщата сила на слънцето, става жизнено важно да знаем как да използваме слънцето ефективно. Твърде често хората го използват по начини, които създават негативни последици, и като резултат, те стават изтощени, страхуват се, и в крайна сметка блокират лечебните ползи от слънцето.

За да използвате пълните ползи на слънцето през това лято и да избегнете всякакви отрицателни последици за здравето, уверете се, че запазвате тези важни факти в ума си и ги използвате по подходящ начин.

Слънцето е най-ефективният източник на витамин D

Според изследвания, до 70 процента от белите хора и до 97% от чернокожите са с недостиг на витамин D! Излагането на слънце е от решаващо значение, за да се помогне обръщането на този проблем, тъй като е ясно, че това е най-чистият и най-ефективен източник за увеличаване нивата ни на витамин D. В типичен летен ден 15 до 20 минути излагане на слънчевата светлина водят до производството на около 40 000 IU витамин D от кожата, и механизмът, който го произвежда след това се изключва, за да предотврати приемането на прекалено много от тялото.

Тъй като летните месеци са често кратки и голяма част от тях все още се прекарват на закрито, е много важно да се „запасите“ през това време. Ако сте в състояние да получите достатъчно излагане по време на слънчевите месеци, нивата на витамин D могат да се съхраняват в продължение на 2-3 месеца, за да ви помогнат да преминете през зимните месеци.

Слънцезащитните продукти блокират усвояването на витамин D и често са токсични

За съжаление, обществото е накарано да повярва, че защитата със слънцезащитни продукти е от първостепенно значение, за да се избегне рак. Това е създало прекомерна употреба на слънцезащитни продукти, които действително блокират производството на витамин D, което след това допринася за насърчаващи рака хранителни дефицити. Трябва също да се отбележи, че витамин D може да помогне за предотвратяване на около 50 до 80 процента от всички ракови заболявания.

Веднъж след достигане на достатъчно излагане е важно е да се търси сянка или да се използват слънцезащитни продукти без токсини. Обаче повечето слънцезащитни продукти са пълни с токсични парабени, алкохоли, разтворители и нефтени масла.

Прекомерната употреба на слънчеви очила може да причини безсънни нощи

Въпреки че слънчевите очила имат своето място, те се използват прекомерно и това вреди на естествения циркаден ритъм на организма. Очите също се нуждаят от слънчева светлина, както и лещата в задната част на окото, която стимулира главния часовник на тялото в хипоталамуса и епифизата. Тя е отговорна за абсорбиране на синята част от спектъра на слънчевата светлина. Това от своя страна създава производството и освобождаването на мелатонин, хормонът на циркадния ритъм, който регулира цикъла на сън-събуждане.

Носенето на слънчеви очила блокира рецепцията на синя светлина и намалява ползите за имунната система и вечерната доза мелатонин. Това може да създаде различни проблеми, включително и проблеми със съня.

Ултравиолетовото излагане не е изцяло отговорно за рака на кожата

Трудна концепция, която повечето хора не разбират, е, че ракът на кожата се причинява само когато ултравиолетовото излагане се комбинира с хронични хранителни дефицити и липса на богата на антиоксиданти диета. С други думи, за да се създаде рак на кожата, човек трябва да яде лоша диета, да избягва антиоксиданти, и след това да се ангажира с прекомерно излагане на слънце.

Въпреки че генетиката играе роля, тя не е изцяло отговорна за слънчевото изгаряне. Човек може действително да подобри драстично устойчивостта си към ултравиолетово излагане чрез диета с високо съдържание на антиоксиданти, и правилна аклиматизация към слънцето.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *