(NaturalNews)

За издръжливия спортист Майкъл Арнщайн, който практива фрукторианство, пътуването на 15-мили до работа не е с кола, автобус или влак. Вместо това, той бяга до офиса през жилищните квартали и евентуално Сентрал Парк в Ню Йорк, спирайки, само, за да се наслади на плодове по пътя. Преди бягане той може да се наслади на закуска от около 15 портокала. До края на деня, той консумира около 6000 калории, след като не яде нищо друго, освен сурови плодове и зеленчуци, предимно плодове.“

Благодарение на неговия начин на живот от сурови храни, Арнщайн казва, че се чувства „почти свръхчовек“, като вижда ползи във всичко, от подобрено време за  бягане до по-добро зрение.

Обръщане се към сурови храни, когато нищо друго не работи

„Опитах всички неща в магазините за витамини“, казва Арнщайн в интервю с д-р Санджай Гупта от Си Ен Ен. „Опитах всички добавки и протеинови диети, опитах всичко.“ Той добавя, че яденето само на сурови храни и зеленчуци ме трансформира абсолютно като човек.“

С четири хладилника в къщата му и редовно пазарене в магазините, той казва, „Аз ям много, почти както правят повечето животни в природата.“ И все пак, тези здравословни избори и режим на упражнения поддържат теглото му нормално. Той се гордее с факта, че има едва 5.3% мазнини в тялото и че има седмото, най-добро време някога, за 100-мили като американец.

Допълнителни ползи от яденето на сурови храни

Арнщайн, известен като „Фрукториантът“ в неговия канал в YouTube, също така казва, че изпитва множество други ползи за здравето от суровата хранителна диета, включващи:

Подобрено зрение

Той казва, че зрението му „се е подобрило значително“, когато е започнал диета със сурова храна, отбелязвайки, че вижда всичко значително по-ясно.

По-добра кожа

Арнщайн казва, че кожата му никога не е суха, нито пък има досадни гурли по очите, както имат повечето хора при събуждане.

Подобрена енергия

Той казва: „Аз съм жизнен и изпълнен с енергия. Суровите храни не са му дали само умствена яснота, но са помогнали да се подобри времето му за маратон.

Подобрена имунна система

Той казва: „Аз не се разболявам и не се контузя.“ Той обяснява, че дори и след бягане на разстояния до 100 мили, тялото му не се изморява.

Арнщайн призовава всички да опитат диета със сурова храна, дори ако е само за две седмици. В този период от време, може би дори по-малко, той е уверен, че хората ще усетят ползите от това, което той нарича диета „здрав разум“.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×