(NaturalNews)

Почти четвърт милион мъже ще бъдат диагностицирани с рак на простатата тази година, което ще доведе до 30,000 смъртни случая от тази, до голяма степен, предотвратима болест. Някои форми на рак на простатата са много агресивни, бързо се метастазират в даден район на тялото, докато други форми остават на дадено място и растат бавно, така че никога не застрашават живота на индивида. Предишни изследвания са показали, че растежът на раковата клетка се насърчава от диета, състояща се предимно от хидрогенирани мазнини и прекомерно използване на захар, както и излагане на замърсители от домакинството или околната среда.

Изследователски екип от Училището по Медицина в Университета Здравен Научен Център на Тексас в Сан Антонио пусна резултатите от проучване в списание Раково Изследване, което обяснява как яденето на малко количество орехи може да ви предпази от рак на простатата. Предишни изследвания са показали понижена честота на рак на гърдата, свързано с консумирането на орехи, и учените са се чудели дали обогатена с орехи диета в сравнение с диета без орехи ще бъде свързано с намаляване  развитието на рак.

Благоприятни мазнини и антиоксиданти, присъстващи в орехите, значително намаляват случаите на линии на рак на простатата и гърдата

Използвайки миши модел, който симулира човешки рак на простатата, изследователите инжектират имунодефицитни мишки с човешки клетки на рак на простатата. В рамките на три до четири седмици, туморите обикновено започват да растат в голям брой от тези мишки. Изследователите установили, че три от шестнадесет мишки (осемнайсет процента), които ядат обогатена с орехи диета, развиват тумори на простатата, в сравнение с 14 от 32 мишки (44 процента) на контролна диета, без орехи.

Освен това, средният размер на тумора при хранените с орехи животни е една четвърт от средния размер на тумори на простатата, развили се при мишките на контролна диета. Старши авторът на изследването, д-р Ръсел Райтер коментира: „Бяхме абсолютно изненадани от това колко силно ефективна е диетата с орехи по отношение на инхибирането на човешкия рак на простатата.“ Положителните резултати, придобити от това проучване, не отразяват голяма консумация на орехи. Мишките се хранят с натрошена смес от орехи, еквивалентна на 60 грама човешка консумация всеки ден, приблизително равно на една голяма шепа или 28 орехови половини.

Д-р Райтер заключава „Данните до момента показват, че използването на орехи редовно в храната може да бъде полезно да се отложат, предотвратят или забавят някои видове рак, включително рак на гърдата и на простатата.“ Орехите са показали ползи за здравето за човека, вариращи от намалена честота на сърдечно-съдови заболявания, когнитивен упадък, мъжко репродуктивно здраве, много форми на рак, оптимизиране на липидите в кръвта и поддържане на теглото. Настоящето изследване показва, че 60 грама орехи, консумирани дневно, могат да помогнат за предотвратяване на безброй хронични болестни състояния.

Източник: http://www.naturalnews.com/041343_walnuts_prostate_cancer_breast.html#ixzz2a8hv3XWU

Автор: John Phillip

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *