(NaturalNews)

Стомашни киселини или често наричани само киселини, се получават, когато храносмилателните киселини започнат да се придвижват във възходяща посока от стомаха към хранопровода. Хранопроводът, разположен в гръдния кош в района на сърцето се раздразва и се получава усещане за парене. Има по-малко известни симптоми като: газ, подуване на корема, газове и дори привидно несвързани симптоми като хронична суха кашлица, кисел или горчив вкус в устата между отделните хранения, затруднено преглъщане, дрезгав глас и хрипове.

Стомашните киселини обикновено се получават при невъзможност на долния езофагеален сфинктер да се затвори плътно след преглъщане на храна, като по този начин стомашните киселини тръгват към хранопровода.

Този мускулен отказ за затваряне може да бъде причинен от няколко неща, включително затлъстяване, легнало положение след хранене, ядене точно преди лягане, ядене на преработени пържени храни или преяждане. Излишният кофеин или алкохол може да отслаби долния езофагеален сфинктер и да индуцира случайни или повтарящи се киселини.

Хиатална херния е друг фактор, допринасящ за получаване на киселини. Ако стомашните киселини се появяват често, състоянието се превръща в гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), която може да се развие в рак на хранопровода, ако бъде игнорирана.

Вземането на различни медикаменти има своите странични ефекти. Така че тук са няколко предложения за естествени средства в борбата с киселините.

Дългосрочни решения от Д-р Едуард Груп

В допълнение към обичайните промени в начина на живот като – правилно хранене, намаляване приема на захар, алкохол и кофеин, умерени упражнения и релаксация, Д-р Груп препоръчва увеличаване приема на храносмилателни ензими.

Това може да стане чрез пиене на прясно изцедени сокове и ядене на повече органични сурови храни. Готвенето или каквато и да е преработка на храната унищожава ензимите, които са смятани от мнозина за по-важни от витамини и минерали, защото ензимите са нужни за преработването им.

Увеличаването на пробиотици винаги е добра идея. Домашно мляко или кефир, както и храни като мисо (японска подправка) и домашно кисело зеле са мощни и икономични пробиотични храни.

Д-р Груп препоръчва също висок прием на витамин D и истинска морска сол. Преди да предприеме драстични промени в диетата, той препоръчва първо клизма на дебелото черво и след това завършваща клизма от кафе за пречистване на черния дроб. Всичко това може да изглежда твърде много за едни киселини в стомаха.

Освен за премахване или избягване на стомашните киселини, всички тези препоръки са от съществено значение за цялостното здраве.

Имунитетът, както и доброто физиологично и психическо здраве зависят много от здравето на червата, а много малко от здравните специалисти осъзнават това.

Предложения за бързо успокояване на остри стомашни киселини

За премахване на киселините Д-р Груп препоръчва една супена лъжица органичен нефилтриран ябълков оцет в малко вода. Това изглежда нелогично, тъй като ябълковият оцет повишава стомашната киселина за подпомагане на храносмилането преди хранене. Но има много признания, че работи.

Той препоръчва и сода за хляб (сода бикарбонат). Една супена лъжица в половин чаша вода може да даде незабавна помощ при киселини. Около 30-40 грама от непреработен сок от Алое Вера е добре за стомашни киселини и язва на стомаха.

Д-р Андрю Уейл съветва използване De-Glycyrrhizinated Licorice (екстракт от Женско биле) в таблетки за дъвчене или прах. Той препоръчва дъвченето на няколко таблетки или половин чаена лъжичка прах във вода толкова често, колкото е необходимо, за да получите облекчение. Препоръчва и хлъзгав бряст за успокоение на хранопровода.

Друго средство е половин или пълна чаена лъжичка  лют червен пипер на прах във вода. Мнозина твърдят, че работи. Американският билкар Джон Кристофър излекувал собствената си язва на стомаха по този начин. Лютият червен пипер е и много полезен за сърцето.

Автор: PF Louis

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

One thought on “Шест естествени лека за стомашни киселини”

Напиши коментар

Добави обява

×
×