(NaturalNews)

Всеки, който е имал мигрена знае колко изключително болезнена е тя. Известни са ви първите симптоми, като например загуба на зрението, изтръпване, иглички по тялото и страх от това, което предстои. Има много хора, които зависят от лекарства, с или без рецепта, за облекчаване на мигрената.

Когато мигрената е толкова болезнена и обременяваща, може да си мислите, че единствената ви възможност са медикаментите, които са ви предписани. Въпреки това, съществуват редица природни варианти за облекчаване на болката. Американската академия по неврология и Американското дружество за главоболие (American Academy of Neurology and the American Headache Society) посочват някои от естествените средства за лечение на мигрена.

Вратига – Това е еднo от най-старите билкови лекарства за мигрена. Това растение може да се консумира суровo или на чай. Александър Мускоп, сертифициран невролог, който се фокусира върху главоболието посочва, че тази билка може да помогне при лечение на мигрена. Причината е, че тя съдържа мощен химикал, наречен партенолид, който е известен в борбата с мигрената. Най-ранното изследване идва от Великобритания през 1980 г., което показва, че 70 процента от хората, които дъвчат по няколко листа всеки ден виждат подобрение на симптомите си.

Чобанка – Всяка форма на тази билка е токсична, с изключение на обработената добавка. Химикалите в чобанката помагат за облекчаване на спазми и намаляване на възпалението, което може да предизвика главоболие. Друго проучване за мигрена показва, че пациентите, които приемат по 75 милиграма  чобанка  два пъти дневно имат с  48% по-малко заболеваемост от мигрена.

Магнезий – изследване, направено от същия Д-р Мускоп показва, че хората, които имат мигрена може да имат дефицит на магнезий. Малко проучване показва, че дневната консумация на магнезиеви добавки намалява честотата на мигрена с 42 процента, в сравнение със само около 16 процента пациенти, лекувани с плацебо хапче.

Рибофлавин – Друго проучване установява, че рибофлавин, в дози, които трябва да бъдат предписани от лекар за облекчение на болката при мигрена, може да помогне и за предотвратяването ѝ. Рибофлавинът се среща в храни като мляко, месо, ядки и зелени зеленчуци.

Омега-3 мастни киселини – Тези здравословни мазнини могат да се преборят с възпаление, което е вероятно да бъде причина за много главоболия и дори мигрена. Препоръчва се ежедневен прием на ленено семе, сьомга и добавки на рибно масло.

Вода – Толкова очевидно, колкото звучи. Много главоболия са причинени от дехидратация. За да хванете мигрената в самото начало пийте вода веднага, това може действително да спре мигрената.

Повечето от тези препоръки са специфични за човека, за това е от полза да се опитат няколко неща, за да видите какво работи най-добре за вас. Ако ви е омръзнало да разчитате на лекарства, за да си помогнете при мигрена, тук е страхотно място да започнете.

Автор: Ben

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×