(NaturalNews)

Фактът си е факт – повечето хора не ядат нещата, които трябва да ядат, претъпквайки се с видове храни, които трябва да се избягват на всяка цена. Като се има предвид широкия спектър от преработени храни днес, малко е трудно да се избегне яденето им. За тези, които в момента планират да живеят по-здравословен начин на живот, следните шест са едни от най-здравословните видове храни, които най-вероятно не ядете, а трябва:

Гуава

Гуавата е един от най-здравословните плодове днес, който можете да намерите в повечето магазини. Този конкретен плод има висока концентрация на витамини и минерали, които помагат за стимулиране на имунната система срещу често срещани видове настинки. Не само това, но гуавата всъщност съдържа повече калий от бананите, по-специално 63 процента повече. Тя също така съдържа антиоксиданта ликопен, който помага за прочистване на токсините от тялото. Когато се яде по-често, се смята, че гуавата помага за предотвратяване на рак на простатата.

Замразени боровинки

Вярно е, че пресните боровинки осигуряват най-добрите витамини и минерали, но намирането им е наистина трудно. Вместо това, можете просто да купувате замразени боровинки, които за щастие са на разположение през цялата година. Те могат да се сервират с шейк или кисело мляко и ви осигуряват здравословна доза антиоксиданти. Също така те са с много високо съдържание на фибри, което може да  предотврати увеличаване на теглото чрез предоставяне на калории, които не са усвоени и заместват рафинирани храни с високи калории.

Зеле

Много хора изглежда забравят зелето в полза на други зелени и листни зеленчуци, като марули. Това, което повечето хора не осъзнават е, че този зеленчук е зареден с хранителни вещества, които могат да се борят с рака.

Цвекло

Цвеклото е друг борещ се с рака зеленчук, който изглежда непривлекателен в началото. Тази не толкова желана храна е пълна с фолиева киселина, която е отлична помощ при бременни жени. Цветът на цвеклото, който повечето хора не харесват, всъщност е основната атракция на зеленчука, тъй като за пигмента се смята, че предотвратява появата на рак.

Сардини

Въпреки че изглеждат като преработените храни, сардините всъщност идват с различни минерали, които ги правят идеални за седмична диета. Сардините са заредени с омега-3 мастни киселини, известни със своите положителни ефекти при нивата на холестерола и загуба на тегло. Имат още и калий, магнезий, цинк и витамини B, които могат да помогнат да се стимулира имунната система на човека.

Консерви тиква

Друг продукт, който повечето хора не ядат, е тиква. Това което е важно да се знае е, че тиквата всъщност съдържа много фибри за храносмилането. Тя също има много малко калории, идеална за хората които наблюдават теглото си. Въпреки, че прясната тиква обикновено е най-добрият източник, консервите от нея са също толкова добри и не трябва да обезкуражават никого.

Разбира се, това не са единствените здравословни хранителни продукти, които може да липсват от вашата диета. Имайте предвид, че отличителната черта на здрав индивид е баланса. Докато човек яде балансирана храна в съчетание с ежедневни упражнения, има добър шанс да се радва на дълъг и щастлив живот.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×