(NaturalNews)

Притеснява ви звънене в ушите? След като лекарите изключат вероятността за сериозни причини, като например наличието на тумор, наистина им остава много малко, което могат да направят за вас. Независимо дали звука в ушите ви е звънящ, свирещ, щракащ или съскащ; силен или тих; периодичен или непрекъснат; леко досаден или направо вбесяващ, едно от следните естествени средства може да бъде отговорът, който търсите. 

Сусамови семена
Някои китайски билкари препоръчват използването на сусамови семена за лечение на шум в ушите. Можете да добавите тези семена в храната, която консумирате или да използвате тахан, направен от сусамови семена.

Гинко билоба
Гинко билоба е доказана в много изследвания като полезна за много здравословни неразположения, свързани със застаряването на населението, включително загуба на паметта, слабо кръвообращение и шум в ушите.

Тъй като гинко подобрява циркулацията на кръвта, тя може да помогне със случаи на шум в ушите, които са свързани с липса на циркулация на вътрешното ухо. Макар че може да не работи за всеки отделен случай на това състояние, Джеймс Дюк, PhD, пише, че това трябва да бъде първата билка, която трябва да се опита.

Хидрастис
В книгата си Наръчник за билките, британският билкар Дейвид Хофман пише, че хидрастисът би могъл да бъде полезен за някои случаи на шум в ушите.

Витамини от група В
Шумът в ушите може да бъде свързан с недостиг на витамини от група В, както и някои хора намират облекчение от звъна, чрез прием на добавки от витамин B комплекс.

Д-р Майкъл Сайдман, специалист по уши, нос и гърло, препоръчва допълване на по-високи нива на трите специфични витамина от група B – тиамин, ниацин и витамин B12. Според него, добавките от тиамин могат да помогнат за облекчаване на шум в ушите чрез „стабилизиране на нервната система, по-специално нервите на вътрешното ухо.“ Той добавя, че ниацинът може да помогне чрез стимулиране на кръвообращението към вътрешното ухо. 

Някои изследвания са свързали недостига на витамин В12, който играе роля в стабилизирането на невроналната активност с шум в ушите.

Препоръките на Д-р Сайдман за дозите на тези витамини, приемани с одобрение на вашия лекар, са били:

• Тиамин – между 100 и 500 мг на ден
• Ниацин – 50 мг два пъти дневно; ако няма подобрение след две седмици, повишавайте дозата с 50 мг на всеки две седмици, докато се достигне 500 мг два пъти дневно
• Витамин В12 – 1 мг дневно за първите 6 месеца; след това 0.1 мг дневно


Цинк
Тинитусът е свързан също и с недостиг на цинк. Следователно добавянето на цинк може да бъде полезно, както би могла да бъде и консумацията на храни, богати на цинк, като тиквени семки, бразилски орехи, орехи и стриди.

Магнезий
Магнезият може да помогне за облекчаване на симптомите на страдащите от шум в ушите. Д-р Сайдман препоръчва допълване с 400 мг на ден.

Заключение
Следва да се отбележи, че приемането на високи дози аспирин може да бъде фактор, допринасящ за тинитус. Следователно, билки с подобни на аспирин свойства, като върбова кора, голтерия и блатен тъжник, трябва да се избягват.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Reuben Chow

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *