Шест начина да победите безсънието чрез използване на естествени средства

(NaturalNews)

Нека първо да обсъдим какво е добър сън и неговото влияние върху имунната система. През 2005 г. Националната Фондация за Съня провежда национално проучване и установява, че размерът на средното време в леглото през нощта в Америка е малко под осем часа, което се счита за нормално.

Но 75 процента от анкетираните се оплакват от прекъсвания на съня, трудности да заспят отново или забавен сън. С други думи, лошо качество на съня или безсъние. Учените са установили, че има пет цикъла на съня, като три и четири са най-дълбоки цикли на съня.

Това са циклите, които предлагат най-голямо изцеление, забавяйки физиологичните и психически функции. Проучване от болницата Miami Beach Mt. Sinai сравнява цикъла на съня на хора, диагностицирани с ХИВ, но без симптоми и ги сравнява с тези на мъже, които имат СПИН.

Те открили, че мъжете, които са били без симптоми изразходват 50% повече време в дълбоките цикли на съня три и четири от мъжете изпитващи симптоми на СПИН. Цикли три и четири повишават имунната система.

Избягвайте тези неща, за да получите добро качество на съня

Избягвайте хапчета за сън. Две и половина годишно проучване, проведено от Крипкел, Лангер и Клайн, наречено „асоциация на приспивателни със смъртност или рак: съвпадащо кохортно проучване“, публикувано от British Medical Journal (BMJ) през февруари 2012 г.

Ето един откъс от заключението на проучването: Грубо пресметната оценка в края на допълнителните файлове показва, че през 2010 г., сънотоворните хапчета може би са свързани с размер от 320,000 до 507,000 внезапни случаи на смърт само в САЩ.

Проучването показва, че има 530% риск от ранна смърт при използване на хапчета за сън и 35 процента повишен риск от рак.

Също така, късно вечер трябва да се избягват напитки с кофеин, алкохол и ястия. Може да спите, но качеството на съня страда. Избягвайте да спите с  електронни устройства близо до главата си, особено безжични устройства. Извадете ги или се отдалечете.

Уверете се, няма абсолютно никакво светлинно замърсяване в спалнята ви, което може да повлияе на способността на епифизната жлеза, да произвежда мелатонин, който насърчава дълбоките цикли на съня.

Използвайте тези мерки, за да преодолеете безсънието

(1) Традиционната китайска медицина (ТКМ) използва игли за акупунктура върху външните меридиани на ушите и билки за ограничаване на безсъние. ТКМ е много ефективна и дава дългосрочно освобождаване от безсъние, синдром на забавен сън, както и други нарушения на съня.

(2) Добавки мелатонин са много полезни за получаване и поддържане на съня. Таблетки под езика от три мг или по-малко работят бързо и добре. Ако голяма доза ви държи сънливи сутринта, просто намалете дозата.

На някои хора мелатонинът не им понася добре. Но ако ви понася, знайте, че мелатонинът също помага за детоксикация на флуорид и има антиоксидантни свойства.

(3) Валерианът е подобен на мелатонин, защото е предизвикващ сън, не само релаксант или облекчаващ напрежението. Може да се закупи като тинктура и е безопасно. Валерианът обикновено е ефективен за повечето, но не всички.

(4) Релаксиращи билки, като лайка, могат да направят така, че да навлезете по-лесно в режим на заспиване, но те не са предизвикващи сън. Лайката често се използва като чай. Има също прахове с магнезий или магнезий/калций с катализатори, които се разтварят в гореща вода, и се пият след охлаждане.

Тези магнезиевите прахове предлагат бързо усвоим магнезий за огромна мускулна релаксация в допълнение към предоставянето на нормално дефицитен и жизнен магнезий.

(5) Йога, Тай чи, Чи гонг или медитация, практикувани постоянно, помагат в крайна сметка за премахване на проблеми със съня. Когато се занимавате с йога не забравяйте да обръщате специално внимание при правенето на финалната поза в дадена серия, Шавасана.

Това е медитативен процес, който ако се прави правилно, отпуска напълно всичките ви мускули и ви поставя в блажено състояние.

Източник: http://www.naturalnews.com/040534_insomnia_sleep_remedies_healthy.html#ixzz2UplLoEWt

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×