(NaturalNews)

Когато имате нужда от енергия, най-вероятно си мислите за кафе, газирана напитка или друга напитка с малка хранителна стойност. За съжаление, тези решения осигуряват само временно покачване на нивото на енергия и не са здравословни!

Следващият път, когато нямате енергия, опитайте един от тези шест пресни плодове. Получавате двоен удар на тласък от енергия и добро количество здравословни хранителни вещества, всичко за между 80 и 120 калории.

  • БАНАНИ

Един банан ще ви даде незабавна енергия и за разлика от кофеиновите напитки, той е добър за храносмилателната система. Бананите също са отличен източник на калий, който е електролит, поддържащ здравето на нервите и мускулите. Един среден банан има 105 калории – много по-малко от сладките газирани напитки. Също така съдържа 27 грама въглехидрати, 1 грам протеин и 0,5 грама мазнини.

  • ПАПАЯ

Папаята е красив, бликащ от енергия тропически плод. Снабден с витамини, той е много добра защита срещу настинка. Също така е показано, че папая предотвратява отрицателното въздействие на пасивното пушене, както и защитава срещу ревматоиден артрит.

  • ПОРТОКАЛИ

Пропуснете сутрешната си чаша кафе и пийте чаша прясно изцеден портокалов сок, или още по-добре, просто изяжте един портокал. Този цитрусов плодов е пълен с витамин С и естествени захари, които ще повишат нивата ви на енергия. За енергия, която ще продължи през цялата сутрин, изяжте също и малко бадеми. Цитрусите са в сезона си през зимата, така че са перфектни за повишаване на енергията по време на сезона с простуда и грип.

  • ЯГОДИ

Ягодите са един вкусен начин за борба с умората и действително побеждават портокалите в категорията за витамин C. Друг голям факт за ягодите? Също като морковите и лененото семе, те могат да защитят зрението ви.

  • АНАНАС

Когато се нуждаете от енергия, хапнете малко вкусен, сочен ананас. В допълнение към цялата тази енергия, вие получавате голямо количество витамини. Ананасът съдържа манган, мед и витамини С, В1 и В6 и е отличен източник на фибри.

  • КРУШИ

Популярни сред децата, крушите са чудесен източник на енергия. Ако не можете да намерите пресни круши, вземете компот от круша и комбинирайте с малко извара за вкусна закуска. Ще се чувствате енергични  през целия ден.

От такъв страхотен списък от плодове, които естествено могат да повишат вашето енергийно ниво, може да е трудно да си изберете. Изберете най-доброто от всичко и си направете прясна плодова салата. Лесно е да се съхранява в хладилника, така че да имате за закуска и да започвате всеки ден с много енергия. Няма нужда да правите кафе, просто яжте малко пресни плодове и се чувствайте естествено енергични.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×