(NaturalNews)

Това може да е спорно. Тъй като високо фруктозния царевичен сироп (HFCS) се сочи за водеща причина за затлъстяване на черния дроб, напълняване и други лоши здравни проблеми. Много хора приемат, че същото важи и за консумирането на плодове.

Да, плодовете съдържат фруктоза. Но тази фруктоза е в много по-малки количества отколкото във високо-фруктозния сироп от царевица.

Много лекари се съгласяват, че фруктозата в излишък се превръща най-вече в мазнини-триглицериди вместо глюкоза за енергия. Дори трапезната захар (захароза) се превръща в глюкоза по-ефективно и без да запушва черния дроб.

Внезапното повишаване на затлъстяване и диабет тип 2 започва с въвеждането на висококо-фруктозния царевичен сироп в преработените храни и напитки. Нашите черни дробове не конвертират фармакологичните дози фруктоза в енергия по начина, по който превръщат захарозата. Дори системи фармакологична глюкоза могат да бъдат полезни при тежки обстоятелства, без да вредят на черния дроб.

Плодовете в техните естествени твърди форми съдържат много по-малки количества фруктоза, отколкото преработените храни с ВФЦС. Тяхната фруктоза е комбинирана с други хранителни вещества и фибри. Така че те се усвояват по-бавно и могат да бъдат усвоени без предозиране на фруктоза. Това предпазва черния дроб от затрупване с масивна доза фруктоза.

Нещата стават още по-лоши, тъй като високо-фруктозният сироп се прави от царевица, която в много случаи е ГМО. И процесът на превръщане на царевица, която вече  е компрометирана с ГМО, произвежда живак. Така получавате неприятен вирус трансфериращ ген и живак. Ако масивна фруктоза не убие черния ви дроб, ГМО-то и живакът може да довършат работата.

Предупреждение: Яденето на цели плодове е за препоръчване, тъй като соковете, особено от концентрати, умножават количеството на фруктоза без фибри, които помагат за забавяне на храносмилането и поддържат черния дроб от затрупване. Също така, повечето плодове са изложени на токсични химически интервенции по време на култивирането или узряването.

Яжте органични или локално отглеждани плодове без прекомерни химически интервенции.

След всичко, казано дотук, ето шест годни за консумация плодове, които безопасно ще осигурят стабилна енергия.

(1) Ябълките са силно уважавани по няколко причини. Те са издръжливи и не се развалят бързо извън хладилника. Те са с по-високо съдържание на фибри, отколкото повечето други плодове, както и съдържат няколко други основни хранителни вещества.

Някои хранителни експерти посочват, че енергията от ябълки заседява малко по-дълго, отколкото от повечето други плодове. Конвенционално произведените ябълки се класират високо в списъка на пръскани продукции. Така че ако можете използвайте био.

(2) Бананите повишават енергията с добро количество калий, който е добър за поддържане на мембранния потенциал, възбудително средство, което позволява на мускулите да се свиват. Много важно за сърцето. По-добре е да са био, но не е толкова важно, колкото за ябълките. Бананите са в чистия списък на храните с пестициди.

(3) Ягодите също предоставят отличен тласък енергия. Но най-токсичните пестициди се използват върху тях. Те трябва да бъдат био.

(4) Ананасите са в чистия списък храни и могат да ви дадат добър тласък на енергия.

(5) Папаята може да ви даде и тласък на енергия, и да подобри храносмилането, ако ядете семената.

(6) Портокалите предоставят много енергия и витамин C. Не купувайте и консумирайте сокове, особено тези, направени от концентрати. Най-добре е да се ядат целите парчета от прясно обелен портокал.

Източник: http://www.naturalnews.com/040313_fruits_energy_papaya.html#ixzz2TEXZ4kuQ

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×