(NaturalNews)

Докато се опитваме да се справим със забързаното ни ежедневие чрез консумирането на повече кофеин, захар и други енергийни „бустери“ ние ставаме дори по-отпаднали, имаме по-лошо качество на съня и повече хроничен стрес. Това е нещо като порочен кръг, който води в низходяща спирала на лошо физическо и / или психическо здраве. Има естествени решения и можем да започнем да практикуваме, позволявайки на новите навици да заменят старите, изцеждащи енергията ни.

Дехидратацията често може да бъде източник на умора. Пийте вода, ако се чувствате изтощени, а не сода или кофеинови напитки.

Максимално зареждане с енергия

1. Добрият сън е в основата на зареждането с енергия. Качеството на съня е доста по-важно от сумата на часовете, за да може имунната система да се реорганизира и да релаксира. Уверете се, че отделяте известно време за отпускане преди да заспите. Успокояваща музика или релаксираща разходка сред природата може да помогне.

Когато легнете, уверете се, че няма звуци и светлини, освен ако не спите на открито или на верандата. Изключете ЕМП – излъчващи устройства или ги дръжте далеч.

2. Когато сте разстроен, чувствате се тъжен или притеснен, изцеждате енергията си. Например, когато се изнервите заради трафика на пътя, удряте по волана и проклинате всички около вас,  а това е изтощително. Но така е и когато подтискате емоциите си.

Отпитвайте се да не правите нито едно от двете. Практикувайте да сте безпристрастен наблюдател и свидетел, без отрицателни емоции. Осъзнайте, че не можете да контролирате всички външни действия, но можете да контролирате своите реакции към тях.

Полезен трик е хуморът. Всеки път, когато абсурдността на някоя ситуация започва да ви дразни, започнете да се смеете. Смехът е клапан, освобождаващ напрежението.

3. Има леки съчетания от упражнения, които са предназначени да ви оптускат, докато ви дават повече енергия. Йога, и особено позата шавасана (пълен покой), е най-подходяща за успокояване и зареждане с енергия.

Тай Чи също увеличава енергията ни. Чи гонг е езотеричен предшественик, популяризиращ тай чи.  Доказано е и, че лекува хронични болести.

4. Ако работата ви е свързана с много седене, изправяне и движение със смяна на полезрението ще ви е от полза. Движението на тялото ви раздвижва мускулите достатъчно, за да се освободи напрежението и телесните течности да се раздвижат.

Гледане на интересни забележителности извън прозорците или някъде другаде, но не и екрана на компютъра, може да ви помогне. Тези неща трябва да се правят за кратко, но често през целия работен ден. Така ще свършите повече работа с по-малко напрежение.

5. Заземяване е древна техника, която е много подходяща за електронно-замърсената околна среда. Тя буквално ви позволява да освободите големия електрически заряд от тялото си в земята, а това става много лесно – просто ходете боси.

Някои предпочитат да се разхождат на плажа или в парка. Но става и ако просто стоите боси на открито. След няколко минути трябва да се чувствате освежени.

6. Медитацията е най-зареждащият с енергия от изброените методи. Със сигурност ще ви позволи да се отпуснете и освободите натрупаното през деня напрежение, преди да си легнете.

Има групи и класове, ако мислите, че ще се чувствате по-добре, ако го правите заедно с други хора. Някои се фокусират върху дишането, част от тялото или мантра. Докато медитирате, каквото и да ви минава през ума, просто го оставете да премине само, без да се опитвате да го контролирате.

Доказано е, че медитирането подобрява здравето на сърцето, цялостния имунитет и дори възстановява младежката енергия.

Автор: PF Louis

Източник: http://www.naturalnews.com/041000_energy_levels_rejuvenation_yoga.html#ixzz2Xiw1DbBA

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Шест уникални и изненадващо лесни начини за зареждане с енергия всеки ден”

Напиши коментар

Добави обява

×
×