(NaturalNews)

Ако сте свързани с природните здравни кръгове, вероятно сте били осведомени за многото шумотевица около флуорида (това е една тема, която изглежда няма да си отиде завинаги). Преди години тя започна като загриженост между мислещи за здравето си хора, за наличието на веществото в пастите за зъби. Очевидно, производителите на пасти за зъби са обърнали внимание. В миналото беше почти невъзможно да се намерят пасти за зъби без натриев флуорид, но за щастие тенденцията сега е обратна. В последно време се пише много в алтернативни публикации на новини в градове по целия свят за добавяне на флуорид в питейната вода, както и логическите възраженията на добре информирани граждани. Очевидно, много хора знаят, че флуоридът е лош, но какво е в действителност? Продължете да четете, за да разберете.

Определение за натриев флуорид: „саламурен“ агент с много индустриални приложения

Натриев флуорид (SF) е неорганично химично съединение обозначено с NaF на периодичната таблица. Прави се чрез неутрализиране на флуороводородна киселина или хексафлуоросилициева киселина. Изглежда като безцветен, твърд бял кристал, който осигурява флуоридни йони предимно за промишлени приложения. Класификацията му за ЕС е „Xi“ за Дразнещ, и „T“ за токсичен. Натриевият флуорид е саламурен (консервантен) агент и неорганична отрова и поради това често се използва в пестициди, фунгициди и инсектициди (това е така, защото натриевият флуорид предотвратява растежа на гъбички, бактерии и плесени). Натриевият флуорид се използва в производството на стоманени и алуминиеви метали. Използва се още и за обработка на метални повърхности и като почистващ препарат, за матиране на стъкло, като консервант за дърво, както и за корекция на рН в промишлената текстилна обработка.

Потенциални неблагоприятни последици за здравето от излагане на флуорид

Поглъщането на флуорид в достатъчно високи дози или ниски дози в продължение на дълъг период от време  причинява различни заболявания. Някои от тях са:

– Болки в стомаха или дразнене
– Гадене, повръщане, загуба на апетит
– Слабост
– Риск от конвулсии
– Язви
– Сърдечна аритмия
– Хипокалциемия с нарушения на нервната система (тетания)
– Зъбна флуороза* (обезцветяване на зъбите)
– Скелетна флуороза* (неблагоприятни промени в костната структура или силата на костите)
– Развитие на Остеосарком, рядък рак на костите

(*Флуорозата е състояние на образуването на натрупвания от флуориди в костите и зъбите)

Хронично излагане на известен токсин и биоакумулиращо вещество

Като се имат предвид основните начини за използване на флуорид и представата за флуороза, съзнателното добавяне на токсичното вещество като флуор в питейната вода, пастите за зъби или водата за уста започва да изглежда като абсурдна идея. Както е показано по-горе, флуорозата може да се появи за дълги периоди от време с ниски дози на погълнат флуорид. Това е безпогрешен знак за биоакумулиращо токсично вещество, т.е., вещество, което се натрупва в нашето тяло с течение на времето. В началото, биоакумулиращите токсини имат малък неблагоприятен ефект върху здравето и благополучието, но с времето, тъй като токсинът се натрупва в тъканите, вредните ефекти върху здравето започват да се материализират с потенциално катастрофални резултати.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Zach C. Miller

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Шокиращо: Промишлени приложения на натриевия флуорид”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *